Megemeltük Szent Márton poharát

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 27., vasárnap •
Könnyed fehérek, ifjú rozék és testes vörösek várták a finom italokra és a jó zenékre szomjazókat. Az Agora Művelődési és Sportházban borozgattunk.

Márton, a bornak bírája – tartja a mondás. Ezért aztán neves borászok friss és érett nedűit kóstolhattuk végig vasárnap délután, amikor nemcsak a finom borok, de ismert művészek is a jó hangulatról gondoskodtak. A sportházban megrendezett borfesztiválon egy pohár volt a belépő, amihez egy kóstolókupon is dukált. 

Mindenki ott volt, aki a 2016-os esztendő borának bírája akart lenni, így aztán a kapunyitás után pár perccel már jó páran egy borospohárral a kézben mustrálták a felsorakozott pincészetek, így a többi között a büki, a kőszegi, a rimaszombati, a villányi, a keszthelyi borosgazdák bőséges kínálatát. 

Az első fellépők, a Dobronaki Nótázók Muravidéki tréfás borszentelésén jól szórakoztunk, majd azt is megállapítottuk, hogy az sem marad szomjas, aki ,,csak” a koncertek kedvéért érkezett. 

A polgármesteri köszöntő után, cikkünk megjelenésének idején a Balázs Elemér Group friss Fonogram-díjasként minőségi jazz-zenét szolgáltat, majd Berecz András ének- és mesemondó műsorán szórakozhattak a kilátogatók. 

A későbbi fellépők, a Budapest Bár énekesei, a Budapest Jazz Orchestre és Malek Andrea koncertjéről este közlünk felvételeket. 

Egyébként nemcsak a felnőtteknek kínált kiváló programot az MSH, hiszen, amíg a felnőttek vidáman múlatták az időt, addig a kicsiket a Gyerekkuckóban kézműves játékok várták, a Szent Márton kifli pedig szinte mindenkit a pulthoz csalogatott. 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére