Tombol az influenza, még tart a látogatási tilalom

vkriszti-bb • 2015. február 14., szombat •
Január óta az ország számos egészségügyi intézetében rendelt el részleges, vagy teljes látogatási tilalmat az ÁNTSZ, beleértve Vas megyét is.
Tombol az influenza, még tart a látogatási tilalom

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban sem látogathatják szeretteiket többek között az urológiai sebészeti, a hematológiai és hemosztazeológiai, a csecsemő- és gyermekgyógyászati valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályokon.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) utolsó közlése szerint továbbra is terjed az járvány, egy hét alatt több mint 22 százalékkal nőt az influenzás betegek száma.  

Elsősorban a gyermekek, közülük is jellemzően az óvodás és általános iskolás korosztály betegedik meg a leggyakrabban. Ezért is fontos megtanítani a gyerekeknek a helyes kézmosás folyamatát.

Az influenza elleni védekezés egyik leghatékonyabb módszere a védőoltás. Emellett kiemelten fontos még a rendszeres és alapos kézmosás jelentőségét, amely apró dolognak tűnhet, ugyan mégis rendkívül fontos.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján az influenza elleni küzdelem további elemeként nevezte meg a közintézmények és a tömegközlekedési eszközök fertőtlenítését. Ennek keretében a védekezés fontosságára figyelmeztető matricákkal látták el a BKV, a MÁV és a Volán járműveit.

 

közösség

további frisss

lap tetejére