Még meddig tornáztat minket reggelente a fagy a jégvakarással?

Frisss.hu - Fotó: Giphy.com • 2017. február 13., hétfő •
Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét kérdeztük a várható időjárásról?

Január 23-a óta eddig csak 2 napra jutott napsütés, de a hétfői is csak egy fagyos este előjele. Kedden hajnalban -5 Celsius fok is lehet, így erős deresedésre kell számítani, az autók szélvédőjét vakarni kell majd reggel. Kedden napközben újra napos időre készülhetünk, kevés felhővel, ha esetleg köd, vagy párafolt képződik, azok a délelőtt folyamán fel is oszlanak.

Az országban lesznek olyan helyek, ahol tartósabban megmaradhat a köd. Az egész hetet anticiklon uralja, ezért eső, csapadék nem várható. Hétvégén érinthet minket front, de átvonulásra nem számíthatunk. A hét második felében ködösebb időre van kilátás, csütörtökön 7-8 fokig emelkedik a hőmérséklet napközben. Az éjszakai fagyok nem szűnnek meg, csak enyhülnek, -2 Celsius fokok várhatóak.

A hétvégén 5 fok körüli maximum lesz, a hajnalok pedig a -2 és -3 fokok körül alakulnak. Teljesen átlagos február közepi időjárásban lesz részünk. Csendes, eseménytelen időjárásban lesz részünk, a napsütéses időszakokat pedig érdemes kihasználni. A tavaszi napéjegyenlőség március 22-én lesz, addig maradnak a hűvösebb hajnalok és napközbeni felmelegedés.

közösség

további frisss

lap tetejére