Medencébe néző étkezővel sokkol a modern otthon

NR/curbed.com - Fotó: Michael Lassman, Murray Fredericks és Jem Cresswel via CplusC Architectural Workshop • 2017. május 17., szerda •
Fa és beton elegáns elegye az egész ház.
Medencébe néző étkezővel sokkol a modern otthon

Sydney egy nyüzsgő világváros tele érdekes megoldásokkal. Itt található a CplusC Építészeti Műhely legújabb alkotása, egy teljesen modern otthon. Kívül, a rácsos szerkezet fából és fémből készült, ez most még posztapokaliptikus hatást kelt, de a tervek szerint, később szőlővel lesz befuttatva.

A retro, ipari hangulat a homlokzaton tehát csak ideiglenes, belül pedig sokkal otthonosabb az épület, mint amilyennek tűnik. A beltérben is dominálnak az ipari építészet közkedvelt elemei, a vasbeton, a kilógó acélszerkezetek, de a rengeteg fa burkolattal békés környezetté szelídül az egész.

A bejárati ajtón túl egy lépcsőház fogad, az emeleten a hálószobákat találhatjuk, a nappali és a fő szórakoztató terek a földszinten kaptak helyet, így az üvegfalú medencét is ide applikálták be. Külön érdekesség, hogy az étkező rész konkrétan a medencébe nyíló kilátással fogadja az embereket.

A földszinti rész alapvetően nyitott, az úszómedence felett már a szabad ég fogadja a csobbanókat, és ezzel együtt természetes fénnyel árasztja el a nappalit, a konyhát és a süllyesztett étkezőt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére