Matajsz Márk: csak a munkában hiszek

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. december 15., csütörtök •
Kiválóan mutatkozott be hazai közönségének az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, hiszen a közel fél éves száműzetés után, egy héten belül háromszor is magabiztos győzelmet aratott. A sikerben a vezetőedző is elévülhetetlen érdemeket szerzett.
Matajsz Márk: csak a munkában hiszek

Ismeretes, hogy a Fedett uszoda rekonstrukciója miatt Celldömölkön edzett és egészen novemberig minden meccsét idegenben játszotta a szombathelyi vízilabda-csapat. Aztán decemberben, már hazai környezetben szerepelt az AVUS, az ellenfél pedig a Dunakanyar Waterpolo, a Kaposvár és az Alfa SC csapatai voltak. Matajsz Márk vezetőedzővel értékeltük az őszt. 

8 győzelem és 4 vereség áll a csapat neve mellett jelenleg. Elégedett?
Igen, mindenféleképpen, főleg annak tudatában, hogy idegenben játszottuk az első 9 meccsünket. Úgy érzem pozitív az összhang, az összkép, most 24 pontunk van, elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az edzésekhez történő hozzáállással. A tavaszi meccseknek nagy reményekkel vágunk neki, hiszen itthon játsszuk a meccseink jelentős részét. 

Edzőként nagy hangsúlyt fordít az erőnlétre, rengeteget kondiznak, edzenek a srácok, több meccset is ennek köszönhetően nyert meg az AVUS. Ez a Matajsz-stílus?
Amikor nyáron elkezdtünk együtt dolgozni, elmondtam a srácoknak, hogy egyetlen dologban hiszek, ez pedig a munka. A rutin nem mellettünk szól, mi az erőnléttel tudunk és akarunk is dominálni és profitálni. 
    
Egyébként minden poszton megfelelő ember játszik, Lesz-e erősítés a télen?
Nem tervezünk erősíteni, a csapat, a keret adott, szerintem jó úton haladunk. Úgy érzem, mindenki megtalálta magát a gépezetben. Arra kell vigyáznunk, hogy ne legyenek betegségek, sérülések vagy éppen eltiltások.  

Az Alfa SC ellen fejezte be idei szereplését a csapat. Nagyon magabiztos játékkal, örömvízilabdával örvendeztették meg a hazai szurkolókat…
Igen, nagyon örültünk, hogy boldoggá tehettük szurkolóinkat. Mindenki élvezte a játékot, pedig több fiatal játékosunk nagyon fáradt volt már, hiszen három szinten – serdülő, ifjúsági és felnőtt OB I/B-s bajnokságban – is játszottak. Egy héten belül ez már a harmadik összecsapásunk volt és nem tűnt ennyire egyszerűnek, mint, amilyen végül lett. A húsz dobott gól és a mindössze hat kapott, önmagáért beszél. Ezt az alkalmat is felhasználom arra, hogy megköszönjem a nagyszerű közönségünk erőt adó buzdítását. 

Összejöhet a felsőház?
Nem akarok ennyire előreszaladni, a bajnokság vége előtt lehet majd tervezni a rájátszást. 

Az AVUS február 25-én hazai pályán folytatja bajnoki szereplését, akkor majd a pécsieket fogadják. 

közösség

további frisss

lap tetejére