Magyar fotós menekült témájú divatanyagán háborodott fel a világ

frisss.hu Fotó: Baksa Norbert • 2015. október 19., hétfő •
Baksa Norbert képei bejárták a világsajtót, de nem éppen a legjobb értelemben. Vagy itt is számít a mondás, a negatív reklám is reklám?
Magyar fotós menekült témájú divatanyagán háborodott fel a világ

A New York Times, a BBC, az Idependent és többek között a Mirror is foglalkozott a magyar divatfotós, Baksa Norbert „Der Migrant” című divatanyagán, ami a nevéből kifolyólag a migráns kérdéskörét járja körbe a ruhák oldaláról. A fotós hivatalos oldaláról eltűntek a fotók, miután több csatornán is durván támadták az amúgy nagyon tehetséges fényképészt. A fotós több portálon nyilatkozta, hogy nem szeretett volna senkit megbántani, sem a migránsok ellen uszítani, parodizálni sem akarta a helyzetet, bár tudja a téma eléggé érzékeny.

Hozzá kell tenni, hogy a divatfotózásokban az elmúlt időszakban nagy port kavart például a Vouge családon belüli erőszak témája, vagy az afgán helyzetet bemutató és a világpolitikára reflektáló képek. Raj Shetye sorozata is kiverte a biztosítékot, mikor Delhiben egy csoportos nemi erőszak áldozatát használta fel inspirációként az egyik fotójához.

Megosztó mindegyik, ahogy ez a mostani szexis migránsnők a képeken. A cél a menekülthelyzet összetettségére való felhívás volt. A fotókon látni, hogy egy nő átjön a határon és a rendőrök elkapják. 

közösség

további frisss

lap tetejére