Magabiztos címvédés az Iseum Rallye 2. napján!

Szita Róbert-savariarallye.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 21., vasárnap •
A Harczig-Bacigál páros Skoda Fabia R5-tel a miskolci győzelem és az ózdi 2. helyezés után újra diadalmaskodott Szombathelyen, ezzel toronymagasan vezeti az országos bajnokságot összetettben.
Magabiztos címvédés az Iseum Rallye 2. napján!

A mai gyorsasági szalkaszokon történt kisebb-nagyobb csúszások miatt közel 45 perces késéssel kezdődött el az Iseum Rallye 2017 célceremóniája, ahol Hende Csaba országgyűlési képviselő  köszönte minden szervezőnek a fantasztikus és precíz munkát, majd jó egészséget és hosszú életet kívánt mindenkinek és azt, hogy még sokszor érkezzenek vissza rallysport legjobbjai a 2000 éves városunkba.

A pódiumra az 1-5. helyezett lépett fel és mondta el a véleményét a hétvégi versenyről. Mindenki dicsérte a vasárnap déli újítást, a 25 km-es egyenes gyorsaságit, bár, mint később  agyőztestől megtudtuk, nem sok köze volt az igazi rallyhoz. Nagyon dolgos és kalandos volt a versenyhétvége - foglalták össze a legjobbak. Az 5. helyen végzett Kazár-Ferencz páros után a 4. helyet csípte el a Skoda Fabia R5-tel versenyző Ranga- Szőke páros, míg a 3. a Vincze Ferenc – Bazsó Attila duó lett szintén Skoda Fábiával. Vincze Ferenc a pódiumon elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy célba értek, egy kisebb túlcsúszásuk volt, a sárban nem jó gumit választottak, s ez 10 másodpercet biztosan jelentett, mert a sárban semmilyen tapasztalata nem volt még, de a porban nagyon jól ment.


A 2. helyen a Hadik András – Kertész Krisztián páros végzett Ford Fiesta R5-tel. Persze, hogy örülünk a 2. helynek, powerstage-n többletpontokat is tudtunk szerezni, alapvetően boldogok vagyunk, szerintem semmiképp nem értük volna be a Herczig Norbiékat - összegezte élményeit Hadik András. 

Miskolcon nyertek, Ózdon 2., most pedig újra győzelmet könyvelhetett el a Herczig Norbert – Bacigál Igor páros,akik vastaps mellett vonultak fel a pódiumra.            Ezt nem lehet megunni, ezt mindig át kell élni. Fontos volt a kvalifikáció, a 10. helyről rajtolni jó volt, a 2. napon nagyobb jelentősége lett volna ennek, ha nem esett volna éjszaka az eső. Tapasztalattal rendelkeztünk korábbról a sáros útviszonyokat illetően, élveztük a versenyzést. Vasárnap nem hibáztunk, Hosszúperesztegen kellett átállítani a gépet egy kicsit, mert a hosszú pálya nem rallye volt, olyan volt mintha busszal kellett volna közlekednünk, de élveztük a versenyt - fogalmazott a győztes.  

És most nézzük, mi történt a verseny 2. napján. 

Az 1. nap történéseiről már olvashattak ITT, most a 7-11. gyorsaságiról tájékoztatjuk olvasóinkat. 
Herczig Norbert és Bacigál Igor volt a nyertese a hetedik gyorsasági szakasznak az M6Mog Iseum Rallye-n. 
Nem csak azért, mert ők autóztak a leggyorsabban a bögötei pályán (11,3 km), hanem azért is, mert a közvetlen üldözők közül többen is hibáztak, túlcsúsztak, árkot jártak. Herczgiékek egyedül a Vincze, Bazsó egység tudta megközelíteni, a többiek jelentős időhátrányt szenvedtek a vasárnapi nyitó pályán. A korábbi kétszeres magyar bajnok Kiss Ferenc a harmadik legjobb időt autózta a hosszú egyenesekkel, derékszögű kanyarokkal tarkított szakaszon, Bodolaiék pedig negyedikként jöttek le. A szombati napot másodikként zárt Hadik, Kertész páros belső íven valaminek nekiment, Rangáék pedig beestek az árokba, lefulladt az autójuk, de folytatni tudták.
Az összetettben ekkor változás történt, no  nem az élen, hiszen Herczigék hizlalták a vezetésüket, második helyre viszont Vinczéék kapaszkodtak fel, Hadikék pedig a dobogó legalsó fokáról folytatják a murvás, saras, csúszós futamot.
M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért, a GY7-en (Bögöte – Hosszúpereszteg/1, 11.3 km)
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 7:24,1
2. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +4,1
3. Kiss Ferenc, Patkó Gergely (Ford Fiesta R5) +14,9
Az összetett állás a GY7 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 41:03,4
2. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +13,9
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +22,9

Herczigék hizlalták az előnyüket
A saras, csúszós pályák adta lehetőséget a 8. szakaszon legjobban a címvédő páros használta ki, hiszen Herczig Norbert és Bacigál Igor a nyolcadik gyors után már közel fél perccel vezeti a versenyt. Az éjszakai esőzés alaposan átrendezte a körülményeket, amivel az ORB párosai alaposan küzdenek. Herczigék azonban érett, tudatos versenyzéssel, közel hat másodperces előnnyel megnyerték a Farkaserdő és Káld közötti, majd 15 kilométeres gyorsaságit is.
Hadikék rendezték a sorokat, és bejöttek a címvédő mögé, és Ranga Péter is újabb szakasz-dobogós helyet könyvelhetett el magának. Velenczei, Kazár és Vincze volt a sorend a dobogósok mögött. Különösen késhegyre menő küzdelem várható az ezüstért, Hadikékat és Vinczééket csupán két tized másodperc választja el egymástól nyolc szakaszt követően.
M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért, a GY8-on (Farkaserdő – Káld/1, 14.85 km)
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 8:21,4
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +5,8
3. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +9,9
Az összetett állás a GY8 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 49:24,8
2. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +28,5
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +28,7

Vasárnap háromból három                                                                           Herczigék egyébként a harmadik részsikerüket is elkönyvelték vasárnap az M6Log Iseum Rallye-n. Mögöttük Hadikék és Rangáék érték be a célba. Kazárék a hétvége legjobb eredményét érték el, negyedikek lettek, az ötödik legjobb időeredményt Vincze Ferencék könyvelhették el, közvetlenül mögöttük pedig Botkáék jöttek le a pályán.

Összetettben már szűk 35 másodperc az előnye a Herczig, Bacigál kettősnek, Hadikék azonban visszavették a második pozíciót Vinczééktől. Óriási csata várható a pódium további helyeiért. Velenczei, Botka és Kazár ugyanis alig néhány tizedre van egymástól akkor, amikor még két szakasz hátra van az esztendő első murvás viadalából.
M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért, a GY9-n (Káld – Vashosszúfalu, 8.4 km)
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 5:04,3
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +5,8
3. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +10,5
Az összetett állás a GY9 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 54:29,1
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +34,5
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +48,4.

A vasárnapi második bögötei szakaszon ismét Herczigék voltak a leggyorsabbak, ezzel értelemszerűen tovább növelték a vezetésüket az összetettben. Az ezüstért viszont kiélezett küzdelem volt várható a Power Stage-en, ugyanis Hadik és Vincze között csupán bő négy másodperc volt a különbség. Ez pedig a 25 km-es pályán könnyedén ledolgozható.
Az M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért, GY10-en (Bögöte – Hosszúpereszteg/2 11,3 km)
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 7:01,6
2. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +2,3
3. Botka Dávid, Szenner Zsolt (Citroen DS3 R5) +5,4
Az összetett állás a GY10 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:01:30,7
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +46,6
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +50,7. 

Az utolsó, a 11. gyorsasági szakaszon már nem változott az erősorrend, Herczigék magabiztosan húzták be az idei Iseum Rallye-t is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére