Riasztás az ónos eső miatt: ma is csúszhatnak az utak!

MTI - Fotó: lajk.startlap.hu • 2016. december 25., vasárnap •
Pest megye több járására narancssárga vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat. Vasban is csúszhatnak az utak!
Riasztás az ónos eső miatt: ma is csúszhatnak az utak!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a fővárosban és Pest megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

Továbbra is többfelé várható ónos szitálás, ónos eső. Emiatt többfelé jegesek, csúszósak lehetnek az utak. Az OMSZ veszélyjelzése szerint továbbra is több járásban van érvényben riasztás az ónos eső veszélye miatt.

    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, hogy főként Pest megyében valószínű tartós ónos eső. Vasárnap jellemzően eső, zápor várható, azonban az északkeletre beszoruló hideg légtömeg miatt ott továbbra is gyenge havazás, illetve estétől ónos eső várható. 

    Az ónos eső veszélye miatt vasárnap Budapestre és Pest megyére másodfokú, a többi megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

    Az előrejelzés szerint ma többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul. Napközben általában plusz 3-8 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti megyékben csak mínusz 1 és plusz 2 fok között alakulnak a maximumok.

közösség

további frisss

lap tetejére