Love is in the air - a frisss.hu gólyaprojektje második állomásához érkezett

H.Maja, T.Marietta • 2015. április 16., csütörtök •
A két hete Szombathelyre, a frisss.hu szerkesztősége elé érkezett gólya úgy tűnik párra talált
Love is in the air -  a frisss.hu gólyaprojektje második állomásához érkezett

Nemrég írtuk, hogy városunk egyik évtizedek óta használt gólyafészkébe megérkezett az idén is lakója. Felvázoltuk itt tartózkodásának főbb állmásait egészen a leendő családjával való távozásáig. Nos, úgy tűnik az első akadályt sikeresen vette madarunk, ugyanis tegnap óta társával együtt köröznek fészkük felett és rendszeresen hoznak is különféle dolgokat otthonukba.

Nem tudom, a gólyáknál milyen módon történik a párválasztás, mennyire bonyolult folyamat ez, avagy mennyire nehéz megtalálni a nagy őt, a mi madarunknak mindenesetre nem okozott különösebb nehézséget. Két hét alatt megtalálta párját és talán már a boldogító igent is kimondták, illetve kerepelték egymásnak.

                          

Minden a tervnek, illetve a természet rendjének megfelelően alakul ahhoz, hogy április második felében „elkészüljön” a 3-6 tojás a fészekbe. Ugyan egészen közelről szabad szemmel nem látható az ifjú pár, azért az elmondható, hogy formás egyedekről van szó.

Az valószínű, hogy a tojásokat majd innen lentről nem fogjuk látni, de csak pár hetet kell majd aggódnunk, ugyanis május vége felé – ha minden jól alakul - kicsi fiókafejek kikandikálnak majd ki a számukra mindenképpen óriási fészekből. Természetesen erről is tudósítani fogunk, ahogy megígértük.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére