"Leginkább fotókkal tudom kifejezni az érzéseimet" - interjú Hornyák Emőke kolléganőnkkel

Szerző: frisss.hu Fotó:Vass Péter • 2016. november 07., hétfő •
Fotósunk lesz a Megosztók következő vendége.
Leginkább fotókkal tudom kifejezni az érzéseimet - interjú Hornyák Emőke kolléganőnkkel

Ősszel, a nagy sikerre való tekintettel újra indult a Megosztók beszélgetéssorozat, aminek a vendégei rendszerint vasi bloggerek. A tavaszi szériában inkább az írásos és a videóblogokon volt a hangsúly, most a floggerekkel mutatkoznak be. Nemrég a Frisss FM97.7 vendége volt Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa, illetve a program szervezője és Hornyák Emőke fotós kolléganőnk, aki a programsorozat következő vendége lesz.

Milyenek voltak a tapasztalatok, hogyan sikerültek a tavaszi pódiumbeszélgetések?

Szerintem jól sikerültek. A téma is aktuális, mert kialakult a fiataloknak egy új tanulási, kulturálódási és művelődési tere, hiszen web2-es felületeken, illetve mobilapplikációkon keresztül tanulnak már egymástól. Mi mégis arra gondoltunk, fontos, hogy személyes kapcsolat is legyen a megosztók és a közönségük között. Ezért indítottuk el a beszélgetéssorozatot. Nagy változás a tavaszihoz képest, hogy az őszi szériában öt olyan hölgy van, aki Szombathelyen, illetve annak környékén él és fotóblogot vezet vagy Instagramon jelesen képviseli a fotózást.

Milyen karakterek voltak a tavaszi vendégeitek, illetve mennyire nyíltak meg a közönség előtt?

Nagyon sokféle karakter volt. A 13 éves RandomLevitől kezdve egészen a tapasztaltabb, kommunikációszakot végzett bloggerekig. Azt gondolom, hogy mindenki őszintén meg tudott nyílni. Ez nyilván a műfajból is ered.

Fotó:Horváth Zoltán Facebook-oldala 

Floggerek lesznek az őszi sorozat „áldozatai”. Miért pont rájuk esett a választás?

Egyrészt szeretném a videós vonalat később tovább vinni, de viszonylag szűk területen mozgunk. Vas megyében azért annyira sok vlogger nincs, ezért őszre egy kicsit más művészeti ágat, illetve kommunikációs formát kiválasztottam. A flogok szintén nagyon népszerűek a fiatalok körében, sokan közlik egy-egy fényképpel - szavak nélkül - a saját maguk életéről való gondolataikat, illetve a saját belső világukat így próbálják megjeleníteni. Ez egy nagyon izgalmas terület számomra.

Vas megye nagyon erős fotóbloggeres hölgyekben, hiszen öt nagyon karakteres személy lesz a vendég. Bemutatnád őket nekünk egy picit?

Meg is döbbentett az, hogy milyen sok tehetséges női fotósunk van. A vendégek kiválasztása teljesen szubjektív volt részemről, azokat hívtam meg, akiknek legjobban tetszettek a képei. Hozzáteszem, hogy nemcsak a hölgyek flogjait néztem át. A fotókat nézve, szerintem ők erősebbek ebben a műfajban a megyében. Az első vendégünk egyébként Buús Viktória volt, őt követte Csáki Ivett, majd Zergi Borbála, november 8-án Hornyák Emőke lesz a vendégem az Agora Művelődési És Sportházban, és Mák Dórival zárjuk a sort. Nem mindegyikük fotográfus, fotóművész vagy fotóriporter, vannak köztük egyszerű Instás fotósok, akik a mai napig egy különleges hangulatvilágot képviselnek.

Emőke, már lelőttük azt a poént, hogy floggerként is tevékenykedsz, amellett, hogy a Frisss.hu-n a te képeiddel lehet találkozni, méghozzá nagyon sokszor. Zsizsla néven vagy fent az Insagramon. Honnan ez a név, illetve hogyan indult ez az egész nálad?

Az Instás történet három évvel ezelőtt indult. A név az onnan jött, hogy volt két vizslám akkoriban, akiket mindig lezsizsláztam. Eleinte róluk jelent meg a legtöbb poszt, aztán ez idővel változott, mást témájú képeket is elkezdtem megosztani.

Fotó:Szeifer Diána

A képeid komoly, hosszú munka eredményei vagy látsz valamit, kattintasz és az életed momentumait osztod meg inkább? Melyik a hangsúlyosabb?

Változó, de leginkább pillanatok jelennek meg, ugyanis a munkámból is ez adódik.

A bloggereknek kevésszer van alkalmuk találkozni a közönségükkel Mennyire lesz számodra fura ennyi ember előtt beszélni?

Nagyon furcsa lesz, mert nem tartom magam a szavak emberének. Inkább képekkel szeretem kifejezni magam, az érzéseimet. 

Ha szeretnél találkozni Emőkével, akkor még több infóért katt ide!

közösség

további frisss

lap tetejére