Látott már gladiátor viadalt Szombathelyen?

frisss.hu • 2016. július 13., szerda •
Szeptemberben megteheti a Sportházban.
Látott már gladiátor viadalt Szombathelyen?

A modern kori gladiátorok a Mixed Martial Arts néven bevezetett küzdősportot űző, széleskörűen képzett férfiak és nők egyaránt. Az ókori gladiátorokhoz hasonlóan a szabályrendszer sok olyan elemet engedélyez a nyolcszögletű ketrecben, amit ilyen komplex módon egyetlen más sportág sem. Persze, a küzdelmek kimenetele civilizált, tehát fel lehet adni a harcot, és természetesen van bíró is, aki árgus szemekkel figyeli a csatát, elsőszámú feladata a sportolók testi épségének védelme.

Óvári Tamás, Őze Balázs, Németh Roland

Magyarországon a rendszerváltást követően először utcai harcosok néven terjedt el egy olyan küzdősport fajta, amit nagyon sokan szerettek, de ugyanakkor sokan túl durvának ítélték. Az MMA ehhez képest kifejezetten szigorú szabályrendszerrel rendelkezik, és nemzetközi szinten is óriási népszerűségnek örvend. Egyik leghíresebb képviselője Fedor Emilianenko, akinek a mérkőzéseire Vlagyimir Putin is rendszeresen ellátogat.

Most Szombathelyen a Marcus Biztonsági Szolgálat jóvoltából szeptemberben 17-én a Sportházban láthatunk egy sor meccset, amelyek csúcspontja a többszörös magyar, Európa- és világbajnok Felföldi Szabolcs címvédő mérkőzése. Felföldi Szabolcs a modern kori gladiátor küzdelmek kiemelkedő személyisége, 12 magyar bajnoki, valamint Európa- és világbajnoki címmel is rendelkezik. A címvédő mérkőzésen kívül látványos és izgalmas programot láthatunk, több kategóriában is összemérik tudásukat a versenyzők, egyebek mellet a legkeményebb hölgyek is ringbe szállnak.

Felföldi Szabolcs

A szervezők a rendezvény teljes bevételét a Markusovszky kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

közösség

további frisss

lap tetejére