Last minute vendégvárók Húsvétra

vkriszti-nlcafé.hu • 2015. április 05., vasárnap •
Nem várt vendégek érkeznek az ünnepekkor, de te nem készültél semmivel? Netalán a család nem túl édesszájú, így nem szeretnél vesződni a sütéssel, de mégis jó lenne valamivel megkínálni a vendégeket? Akkor épp neked szól ez a két nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszi édesség!
Last minute vendégvárók Húsvétra

Fehércsokis hab

Hozzávalók:

22 dkg fehér csokoládé
3 dl habtejszín
5 dkg szeletelt mandula
10 dkg eper/ananász/mangó/passiógyümölcs/ málna

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű

Elkészítés

A habtejszín felét egy lábasba öntjük és közepes, vagy annál kisebb lángon néhány perc alatt felforrósítjuk. A fehér csokit beletördeljük a forró tejszínbe és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a fehér csokis tejszín, felverjük a maradék habtejszínt is. Ha már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadjuk a fehér csokis tejszínt is és így is verjük még egy kicsit. A habot 1 dl-es poharakba adagoljuk, hűtőbe tesszük néhány órára és tálalás előtt friss, apróra vágott, vagy mirelit, tűzhelyen kissé összeforralt gyümölcsöt kanalazunk a tetejükre és szeletelt mandulával szórjuk meg. 

Tipp: Készítsük el előző este, a vendégek érkezésekor már csak a gyümölcsöt kell a tetejére adagolni. 

 

Kakaós (reform) kókuszgolyó

Hozzávalók:

4 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 dkg méz
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg magozott datolya
15 dkg darált mandula
8-10 dkg narancslekvár

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű

Elkészítés:

A szárított datolya magját eltávolítjuk és egy késes aprítóba tesszük a darált mandulával, 15 dkg kókuszreszelékkel, a kakaóporral, az olívaolajjal és mézzel együtt. Krémesre aprítjuk a géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a narancslekvárt. Annyit adjunk hozzá, amennyivel már jól formázható a massza. Ha kész, gombócokat formázunk belőle és natúran, vagy kókuszreszelékben meghempergetve tálaljuk.

közösség

további frisss

lap tetejére