Küzdősportokkal a drog ellen

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. június 18., vasárnap •
Önvédelmi sport-, karate-, sőt még ökölvívó bemutatókkal is azt hirdették a szervező, Sukothai Team tagjai, hogy a kábítószer helyett a sport legyen a fiatalok szenvedélye. A Csónakázó tó fitnesz parkjában jártunk.
Küzdősportokkal a drog ellen

A vasárnapi szieszta után minden bizonnyal jól esett a mozgás azoknak, akik a Sukothai Team tagjainak invitálására, szervezett formában, Szombathelyen első ízben a szabadban tartottak egy küzdősport-foglalkozást.

A különböző küzdősportokban többszörös világ- és Európa-bajnok Horváth Győző vezetésével lebonyolított rendezvény fővédnöke Illés Károly alpolgármester volt. 
Sokan voltak kíváncsiak a kezdeményezésre, és már a bemelegítés is igazi összefogást tükrözött.

A soproni és a szombathelyi sporttársak és barátok nyújtással, felvezetett technika begyakoroltatásával vonták be a megjelent érdeklődőket a sportolásba, majd lehetőség nyílt a karate, a brazil jiu-jitsu, a közelharc, a puszta kezes harc, az önvédelem, sőt még az ökölvívás kipróbálására is, emellett a rendőrség bűnmegelőzési szakembereivel is konzultálni lehetett.  


Nagyon pozitívnak tartom ezt a kezdeményezést, szerintem minden szülő örül annak, hogy a gyermeke a drog helyett értelmes elfoglaltság után néz. A szervezőkkel, Horváth Győzőékkel nagyon jó az együttműködésünk, még az is előfordulhat, hogy a Haladás Sportkomplexum átadása után egy helyen készülhetünk fel a jövő nagy versenyeire, illetve egy helyen készíthetjük fel fiataljainkat a küzdelmekre – fogalmazott a szombathelyi zöld-fehér ökölvívók szakosztályvezetője, Szalai Sándor, aki ezúttal is kivette részét a kesztyűzésből.  

A küzdősport népszerűsítése és ezen keresztül a szombathelyi polgárok, főleg a leginkább veszélyeztetett korosztály, a fiatalok figyelmének ráirányítása a sportra, a mi sportágunkra, az egyesületeknél történő rendszeres sporttevékenység folytatására – volt a célunk, mondta a helyszínen Horváth Győző, aki szerint a sportolás akár verseny-, akár hobbiszinten egy egészséges, az élet minden területén hasznos visszahatásokkal bíró alternatíva a manapság oly divatos tudatmódosító szerekkel és a hozzájuk tartozó züllött, céltalan, esetenként bűnöző és önpusztító életmóddal szemben.

Győzőék hisznek abban, hogy a gyermekek jelentik a jövőt.

Lányainkat, fiainkat meg kell tanítani a jóra, meg kell mutatni nekik mindazt a szépséget, ami az életben és a sportban is rejlik és meg kell tenni mindent azért, hogy a kábítószerek helyett a sport legyen a szenvedélyük – hangsúlyozta az esemény főszervezője. 

A mintegy 1,5-2 órás bemutató sikere a szervezőket meggyőzte arról, hogy az elképzelés folytatásra ítéltetett és a jövőben rendszeressé kell tenni a nyílt edzéseket.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére