Kutyahideg lesz! Alaposan bekeményít a hétvégére a tél

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 05., csütörtök •
Az erős széllel, a havazással és a faggyal is meg kell küzdenünk.

Igazán szeszélyesen kezdődött időjárás szempontjából a 2017-es esztendő. Kellemes napsütésben épp úgy volt részünk, mint havazásban. Úgy fest, hogy a csütörtökön tapasztalt szeles, hideg időjárás csak a kezdet volt, hiszen északról örvénylő ciklonnak köszönhetően váltakozó nedvességtartalmú, majd szárazabb léghullámok érkeznek térségünkbe.

Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét kérdeztük, hogy milyen időjárás várható a hétvégén.

Elsőfokú riasztás van érvényben, amely Vas megyét is érinti, köszönhetően a viharos erejű szélnek - mondta a szakember. Csütörtökön egyébként 70 kilométeres erősséget is elérte, de holnapra a tovább romlik a helyzet. A változékony időjárás egyébként gyorsan romló látási viszonyokat is eredményezhet, így fokozott óvatossággal közlekedjünk.

Azonban nem csak a szél, hanem a folyamatosan csökkenő hőmérséklet  miatt is aggódhatunk.

Sajnos a hétvégéig egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. A hétvégén a maximum hőmérséklet -5 Celsius-fok körül alakul. Ráadásul kisebb havazás is előfordulhat, aminek köszönhetően még hidegebbnek érezzük a levegőt.

Egyébként látványosságban sem lesz hiány, ha lehet hinni az előrejelzéseknek, hiszen a befagyott Balaton jegét is képes elmozdítani a viharos erejű szél. Korábban is volt már erre példa és rendkívül látványos, összefüggő jéghegyvidékké változott a magyar tenger környéke.

Egyébként ha valaki titkon reménykedne, ezúttal ne tegye, mert a Pétervári Tibor elárulta, hogy Ausztria nyugati részén már narancsszínű riasztás van érvényben, a fagy és a szél miatt.

 

Gyorsan jött, gyorsan ment :) #snow #hóesés #timelapse #clouds #sunsine #szombathely #frisss #bodorkosm

frisss.hu (@frisss.hu) által közzétett videó,

 

közösség

további frisss

lap tetejére