Különösen nagy kárt okozó csalás

frisss.hu • 2015. március 12., csütörtök •
Több mint hatezer pár márkás cipőt tulajdonított el az a társaság, amelynek 16 tagját most különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség - közölte Simon József, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.
Különösen nagy kárt okozó csalás

A kép csak illusztráció!

 

A vád szerint 2013 augusztusában egy körmendi cég telephelyéről a fuvarszervezőket megtévesztve, hamisított okmányokat és hamis rendszámmal ellátott járműveket felhasználva 6488 pár cipőt szereztek meg, amelyek kiskereskedelmi értéke meghaladja a 138 millió forintot.

A Körmendi Járási Ügyészség szerint a vádlottak a rakományt nem a németországi megrendelőhöz szállították, hanem lajosmizsei és albertirsai raktárakban rejtették el, később pedig megpróbálták az árut értékesíteni, de csak részben jártak sikerrel.

A nyomozás során a hatóság kétezer pár cipőt foglalt le és adott ki a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kár egy része megtérült. A vádirat szerint a vádlottak közül hatan hasonló módszerrel egy 8 millió forint értékű tésztarakományt is megkíséreltek megszerezni, de ez rajtuk kívül álló okból meghiúsult.

Az ügyészség 8 emberrel szemben csalás, 8 ember ellen pedig orgazdaság miatt emelt vádat. A vádlottak közül öten vannak előzetes letartóztatásban, három emberrel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

közösség

további frisss

lap tetejére