Megyei rendőr- és tűzoltónapi majálist tartottak Szombathelyen

frisss.hu, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Tóth Arnold • 2016. május 08., vasárnap •
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színes programokkal várta az érdeklődőket szombaton, a Söptei úton.
Megyei rendőr- és tűzoltónapi majálist tartottak Szombathelyen

A tűzoltókés a rendőrök idén is együtt várták a város lakóit: számos színes programmal és látványos bemutatókkal készültek a szervezők. Érdeklődőben sem volt hiány, a felnőttek és a gyerekek egyaránt jól szórakoztak.

A programok között szerepelt kutyás, műszaki mentési és bűnügyi-technikai bemutató, lövészet, elsősegélynyújtás, rajzkiállítás, paintball, a látogatók a mentőszolgálattól újraélesztést tanulhattak, és az állatvédők is jelen voltak az eseményen. A Vas Megyei Vöröskereszt, a Magyar Cserkész Szövetség, az Energy Dance Team, a West Dance Tánciskola, a Fekete Sereg Hagyományőrzők és Nagy Jonathan bűvész szórakoztatta a közönséget.

Ezen kívül voltak ügyességi feladatok, akadálypályák, ujjlenyomatot és tenyérlenyomatot is vettek azoktól, akiket érdekelnek a bűnügyek. Rendőrségi közlekedési eszközöket is mutattak be: autókat, motorokat, valamint sebességmérőket, fegyvereket és védőeszközöket.

A kicsiket pedig ugrálóvár, körhinta és lovaglás várta. Emellett beülhettek a tűzoltó- és rendőrautókba, felpróbálhatták a tűzoltósisakot.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére