Kosárlabda-siker az Arénában: Falco KC - Sopron 79-75

Szita Róbert Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 11., vasárnap •
Az élvonalbeli kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában a Sopron szerepelt az Aréna Savariában, és mindvégig szoros és nagyon izgalmas meccsen vereséggel távoztak a Falco otthonából. Zúgott a ,,mindenki szombathelyi". A frisss.hu online tudósított.
Kosárlabda-siker az Arénában: Falco KC - Sopron 79-75

Falco KC Szombathely – Sopron KC 79-75 (17-23, 19-17, 19-12, 24-23)
Aréna Savaria, Szombathely
V.: Papp P., Gál J., Söjtöry T. (dr. Gincsai J.)

A kezdőcsapatok: Falco: Váradi – Butorac – Csomagics – Bognár – Wright. 

Sopron: Laroche – Ruják – Rancic – Dénes – Bavcic.

A negyedik negyedben mindkét csapat fej-fej mellett haladt az első percekben, aztán megrázta magát a Sopron és Ruják, valamint Laroch pontjaival 64-65-nél újra a vendégeknél volt az előny. Az utolsó perc rendkívül izgalmas volt, hiszen 1-2 ponttal vezetett csak egyik vagy másik csapat, de az utolsó másodpercek a sárga-feketéknek sikerült jobban, Váradi és Wright jól játszott, előbbi 19, utóbbi 21 pontot szerzett. A vége győzelem, és ez a lényeg!!!  

A harmadik negyedben a vendégek szerezték az első duplát, de Comagic büntetőkből azonnal szépített. Ezekben a percekben Wright több büntetőt is elhibázott egymás után, kár érte. Ez a mi negyedünk volt, és a végén Simon triplája tűzbe hozta a közönséget is. 

A második negyedben a hazai csapt szenzációsan kezdett, 7-2-es rohanást produkáltak az első 3 percben a sárga-feketék. Ezt követően magukhoz tértek a vendégek, de a hazaiak hozták a második negyedet 19-17-re, így a félidpben 36-40 az állás. A legeredményesebb Váradi 12 ponttal.  

Az első negyedben a Falco hozta el a feldobás után a labdát, az eslő kosarat azonban a ,,soproni" Laroche szerezte, amire Wrighet azonnal válaszolt. Jobban kezdtek a vendégek, de a Falco kapaszkodik és 13-12-nél átveszi a vezetést, ám ez az öröm csak pillanatokig tartott. ezután a soproniak uralták a perceket és 17-23-ra nyerték az első tíz percet.  

17.55 - Most mutatják be a csapatokat, most már ne menjenk messzire, hamarosan kezdődik a nyugat-magyarországi rangadó. 

17.45 - Már melegítenek a csapatok. A találkozón Cameron Rundles nem játszhat, a sportoló játékengedélyét még nem adta ki ukrán csapata. A sárga feketék a szezonban eddig egy győzelmet és egy vereséget tudhatnak maguk mögött, a vereség Jászberényben érte Váradiékat. Az óriásra nőtt 222 cm-es center, Dobos László (képünkön) még sérült, talán a Nyíregyháza ellen már játszhat.

 

17.35 - Jó estét, és sárga-fekete kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. A csapatok már melegítenek, hajrá, Falco!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére