Konferencia, majális és kerékpártúra: A környezetvédelem az egyik legfontosabb tevékenység életünkben

SzR-TT • 2015. május 10., vasárnap •
Pénteken környezetvédelmi konferencia keretében mutatták be a ,,Hulladék energia” című kiadványt, szombaton, immár harmadik alkalommal öko-majálist tartottak, vasárnap pedig kerékpártúrával ért véget a Nyugat-magyarországi Környezetvédelmi Központ Alapítvány háromnapos programsorozata. A volt orosz laktanya területén megjelent cégek és vállalkozások kulturális- és szabadidős programokkal igyekeztek a természet- és környezettudatosságot, illetve a természet iránti elkötelezettséget fokozni. Fotóriporterünk összeállítása a szombati eseményen készült.
Konferencia, majális és kerékpártúra: A környezetvédelem az egyik legfontosabb tevékenység életünkben

A szombati öko-majális megnyitójában Puskás Tivadar polgármester elmondta: Azt szeretnénk, hogy a mi utódaink is itt, a Földön élhessenek, ennek érdekében pedig vigyáznunk kell a környezetünkre. Ezért aztán a környezetvédelem az egyik legfontosabb tevékenységünk az életben. Csak úgy tudunk megfelelni az elvárásoknak, ha vigyázunk a környezetünkre. Az önkormányzat támogatja ezt a programot, hiszen az ifjúság nevelése a legfontosabb.

A kölcsönbe kapott Földre vigyáznunk kell, ez a nap üzenete – fogalmazott a város első embere.
 
Mészáros György, a nyugat-magyarországi környezetvédelmi központ alapítvány kuratóriumi elnöke a frisss.hu-nak nyilatkozva a program helyszínén kiemelte: A legfőbb cél a vidámság a környezetvédelem jegyében. Azt szeretnénk, ha a cégek, vállalkozások családias hangulatban mutatnák meg, ők maguk hogyan is képzelik a környezet védelmét. Nagyon örülök, hogy a színes kavalkádban mennyi fontos vállalkozás érezte azt, hogy itt kell lennie.

A családoknak egész napos aktív kikapcsolódást nyújtó eseményen a Zöld béka elnevezésű környezetvédelmi pályázat eredményhirdetése is megtörtént. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére