Király Gábort az új stadion, a hamarosan 100 esztendős klub és a szurkolók motiválják

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 20., vasárnap •
Kedden szerepelt utoljára a magyar labdarúgó-válogatott mezében a Haladás legendája, Szombathely díszpolgára. Király Gábor a Frisss FM 97.7 vendége volt.
Király Gábort az új stadion, a hamarosan 100 esztendős klub és a szurkolók motiválják

Most nem szürke mackóban láthattuk a szombathelyi kapuslegendát, aki ez alkalommal is a Tőle megszokott szerénységgel beszélt érzéseiről és a jövőről.  

Álmodtál a búcsúmeccsről?
Nem álmodtam a meccsről, az volt a fontos, hogy élvezzem a meccset. Kiváló hangulat volt és örültem, hogy gól nélkül lehoztam a meccset. Persze sajnálom, hogy Megyeri Balázs egyből gólt kapott, bár ezt a gólt inkább a sorfal rovására kell írni.

Szombathelyi gyerekek is jelen voltak az emlékezetes pillanatokban…
Igen, nagy öröm volt számomra hogy a Király Szabadidősport Egyesület labdarúgói és edzői a helyszínen voltak, akárcsak az én gyerekeim is.

A 108 válogatottságból több is lehetett volna, ha 3 évig nem mellőznek…
Amikor lehetőséget adtak, akkor azt én meghálátam. Mindig a szövetségi kapitány döntésére kell bízni, ki véd. Teljesen normálisnak tartom, hogy egy szövetségi kapitány mást preferál, mint az előző. Hazánkban 15 olyan kapus van, aki bármikor lehet válogatott, és bármikor odaérhet a keretbe.   

54 év után döntötted meg Bozsik József válogatottsági rekordját. Meddig élhet a Tiéd?
A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, Gera Zoltán személyisége, játéktudása abszolút alkalmas arra, hogy elérje a százat, de akár meg is döntheti az én rekoromat. Szurkolok neki.

Lassan eltelt fél év az EB óta. Megőrizted a sikert a szívedben?
Az érzések nem változtak, örülök, hogy részesei voltunk az EB-nek. Mi, játékosok a munkára fogyeltünk, de örültünk, hogy ilyen érzelmeket váltottunk ki a szurkolóinkból. 

Milyen esélyeket látsz a világbajnoki-selejtezők során?
Több mint 800 meccsel a hátam mögött, boldog vagyok védhettem a német, az angol és a magyar bajnokságban is. Boldog vagyok, hogy ezt a pályát választottam. Most azt látom, hogy nagyon nehéz a csoport, de nekünk mindig a következő meccsre kellett koncentrálni, ezt tudom tanácsolni a keret jelenlegi tagjainak is. Sok van még hátra, bízom benne, hogy sikerül kijutni a világbajnokságra. 

Minek tulajdonítható, hogy 40 évesen is ilyen formában vagy?
Szerintem ez elsősorban adottság és gének kérdése, odafigyelek a szervezetemre, motivált vagyok, és klubszinten szeretnék tovább játszani. A Haladás, az új stadon, a szurkolótábor motivál. A klub lassan 100 éves lesz, szóval van még feladat bőven. 

Mikor láthatunk újra Haladás-mezben?
A pályán eltöltött 27 percem 100%-os volt, de azt szeretném, hogy egy félidő, majd egy teljes meccs is tökéletes legyen. A rehabiltitációt folytatnom kell, naponta két alkalommal járok kezelésre, aztán jöhetnek az edzések. Bízom benne, hogy hamarosan teljes intenzítással készülhetek együtt a csapattal. 

A Hali újabb szerződést kínált…
Valóban, egészen 2019-ig szólhat a következő kontraktus. Először azonban egészséges szeretnék lenni, majd utána foglalkozunk a szerződéssel, de szerintem semmi akadály nem lesz a megállapodásnak.  

A kapusiskolába többen jelentkeznek az EB óta?
Szerencsére, igen. Ma már csaknem több kapus van, mint játékos. Érdemi munkát végzünk, 6 kapusedzővel dolgozunk. Szerencsére sok a visszatérőnk, és azt is örömmel mondhatom, hogy a fejlődés, az előrelépés is észrevehető kapusainkon.

A stúdióbeszélgetés után Király Gábor rehabilitációs kezelésre sietett, mert - mint mondta - lehetőleg minél előbb a pályán is segíteni szeretne a zöld-fehéreknek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére