Király Gábor, a százados!

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2015. december 23., szerda •
A Király Sportlétesítményben szerda este hosszú sorok kígyóztak egy-egy aláírásért, könyvért, fotóért, illetve kézfogásért. Király Gábor, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa jubileumi 100. válogatottsága alkalmából dedikálta a róla készült exkluzív kötetet. A karácsony előtti focis programról mi sem hiányozhattunk.
Király Gábor, a százados!

Már a meghirdetett kezdési időpont előtt jó pár perccel a tőle megszokott szerénységgel állta a könyvet megvásárlók rohamát Király Gábor, akiről az MLSZ készíttetett jubileumi könyvet. A ,,Király100” című kötetben csapattársak, edzők, sportvezetők osztanak meg történeteket, közös élményeket a szombathelyi születésű sportolóról. 

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München egykori elnöke, korábbi kétszeres Aranylabdás, kétszeres VB-ezüstérmes, Európa-bajnok, nem mellesleg ,,mindössze” 95-szörös nyugatnémet válogatott csatár az AC Milan elleni, 1999-2000-es olaszországi Bajnokok Ligája meccs után így vélekedett: ,,Király Gábor a gólvonalon jobb, mint Oliver Kahn, a kifutásoknál pedig már most Európa legjobbja.” 

A fotókkal gazdagon illusztrált, nem kevesebb, mint 100 oldalon megjelent könyv végigköveti a szürke mackós kapus pályafutásának legfontosabb állomásait. Találkozhatunk Torghelle Sándor gondolataival is, aki egyébként azonos időben került Király Gáborral a Crystal Palace-hoz. 


Olyan játékos Gábor, aki az alappal sohasem elégszik meg, mindig többet akar, soha nem adja fel a küzdelmet, nem véletlen tehát, hogy eljutott a századik válogatottságig. Rengeteg szép közös élményünk van a válogatottból, állandóan poénkodott és mindig feldobta a hangulatot – tette hozzá az MTK kiválósága, Torghelle Sándor.  

Visszatérve a dedikálásra, a rajongók örömét az sem vette el, hogy viszonylag hamar elfogytak a Király-könyvek, de bejelentették, hogy a legendás kapus a Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótornán tovább folytathatja az 1000 Ft-os áron, a helyszínen is megvásárolható könyvek dedikálását. 

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére