Kihagyhatatlan újonc sorozatok

Szerző: Tóth Eszter - Fotó: sorozat-barat.club • 2017. május 14., vasárnap •
Akció, kaland, történelmi és dráma is van a repertoárban.
Kihagyhatatlan újonc sorozatok

Lassan elég szépen elmerülünk a tavaszban, az idő is egyre jobbra fordul, mi pedig inkább töltjük a délutánjainkat a szabadban, mint a négy fal között. Azonban, hogy az esős napokon se unatkozzatok, hoztam nektek néhány szuper, vadiúj sorozatot, amik garantáltan a képernyő elé szögeznek majd. A kínálatban lesz több könyvadaptáció, történelmi és családi dráma, valamint kalandsorozat is. 

Tizenhárom okom volt

A sorozat egy 2007-es, Jay Asher által írt, ugyanilyen címen futó bestseller adaptációja. A történet szerint egy gimnazista lány, Hannah Baker öngyilkosságot követ el, azonban halála előtt 13 magnókazettára rögzíti az okokat, amelyek ehhez a cselekedetéhez vezettek. A kazettákat egyik iskolatársa, Clay kapja meg, a történetet az ő szemszögéből követjük végig. Sokáig úgy volt, hogy a főszerepet Selana Gomez játssza majd, de Hannah-t végül  Katherine Langford személyesítette meg.

Amerikai istenek

Szintén egy könyvadaptáció,  Neil Gaiman angol író regénye alapján készült. A mű több díjat bezsebelt és még az év könyvének is választották. A sorozat, ahogy a regény is, sajátos módon értelmezi újra a mitológiát, az istenek ugyanis közöttünk élnek, azonban emberfeletti hatalmuk már nincs. Az emberi hit élteti őket, ami a modern rohanó világban már nem elég erős ahhoz, hogy különleges tulajdonságokkal ruházza fel az isteneket. A Mr. Szerda néven tengődő Odin a feledés homályába hullt isteneket akarja összegyűjteni egy eljövendő túlvilági csatához, melynek tétje a régi és az új istenek (internet, televízió, hitelkártya) sorsa és a világ feletti uralom lesz. A szériát a Hannibál és a Haláli hullák írója, Bryan Fuller és a Hősök producere Michael Green jegyzi.

Harlots

A Hulu és az ITV közös sorozata a XVII. század örömlányainak a kicsit sem hétköznapi életébe enged betekintést. A főhős egy madam, aki bordélytulajként és anyaként is megpróbál helytállni, miközben szeretne kitörni az olcsó környékről és jobb színvonalat biztosítani mind a saját, mind a nála dolgozó lányoknak. Az elit hölgyekkel dolgozó, konkurens bordélyház úrnője azonban mindent elkövet, hogy ez ne sikerüljön.

Időutazók

Az angolul Timeless címen futó sorozat az utóbbi idők egyik legötletesebb időutazós szériája, habár maga az alapsztori nem tűnik kiemelkedőnek. Az időutazással kísérletező kutatólaborba betör egy terrorista, majd ellopja az időgépet, aminek segítségével beleavatkozik a történelem menetébe. A bűnöző után egy történészből, egy fekete bőrű programozóból és egy katonából álló egységet küldenek, akik követik a jeleket és időről időre ugrálva próbálják elkapni a terroristát. Persze nem megy minden zökkenőmentesen, sokszor a megmásíthatatlannak hitt történelem egy-egy apró hiba miatt vesz új fordulatot.

A szolgálólány meséje

Margaret Antwood 1985-ban megjelent regényéből 1991-ben már készült egy nem túl sikeres filmes feldolgozás, viszont az alapmű olyan erős, hogy nem meglepő a sorozatverzió elkészülése. A történet egy disztópikus jövőben játszódik, amikor alig születnek gyerekek, ezért a minden joguktól és vagyonuktól megfosztott nőket feladatuk szerint rendszerezik. A legértékesebbek a nemzőképes asszonyok, őket gazdag családokhoz adják szolgálólánynak, és a fő feladatuk az, hogy utódot szüljenek. Szabályozva élik mindennapjaikat, és ha ellentmondanak, kényszermunkára küldik őket a sugárszennyezett területekre. Egy szolgálólány szemén keresztül ismerjük meg ezt a világot, a főszereplőinket, azok motivációit és segítőit. Lassú és elgondolkodtató sorozat, erős idegzetűeknek ajánlott. 

Ti követitek valamelyiket?

 

közösség

további frisss

lap tetejére