Kick-box: Kiemelkedő utánpótlás sikerek

frisss.hu • 2014. június 05., csütörtök •
Május 31-én Dorogon, 212 versenyző és 27 klub részvételével rendezték meg a 2014. évi Utánpótlás Kick-box Magyar Bajnokságot, amely az utolsó kvalifikációs állomása volt a szeptember elején Riminiben megrendezésre kerülő utánpótlás világbajnokságra. Marton Klárától azt is megtudtuk, hogy a Metex05-Controll SE lehetséges indulói közül Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Bárdosi Sándor, Grünczeisz Patrik már korábban, a raglista elsőségük alapján indulási jogot szerzett az idei világversenyre, így ők különösebb teher nélkül versenyezhettek a félév utolsó hazai megmérettetésén. 11 versenyzőnk közül 10-nek sikerült érmet szereznie, közülük Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Bárdosi Sándor, Czika Mátyás magyar bajnoki címet nyert!
Kick-box: Kiemelkedő utánpótlás sikerek

Bolfán Ákos kadett1 korosztály -42kg-os súlycsoportjában light-contactban és kick-lightban is fináléba került, az előzőben taktikus versenyzéssel nyert aranyat, és light-ban is csak minimális pontkülönséggel veszítette el a döntőt.

Szász Krisztofer kadett2 korosztály -42kg-ban egyik szabályrendszerben sem talált legyőzőre, light-contact döntőjében az esztergomi ellenfelén vett revansot a szegedi világ kupán elszenvedett vereségért.

Bolfán Ádám kadett2 -52kg-os súlycsoportban az egyik legerősebb mezőnyben light-contactban és kick-lightban is döntőbe jutott, ellenfele mindkét kategóriában a szigetszentmiklósi Fésű Lajos volt. Technikás, intelligens küzdelmekben light-contactban ezüstérmet, kick-lightban aranyérmet nyert.

Bárdosi Sándor junior -74kg-ban magasan kategóriája legtechnikásabb versenyzőjeként, kiemelkedő teljesítménnyel szerzett két aranyérmet.

Czika Mátyás junior -84kg-ban light-contact és kick-light szabályrendszerben is egy budapesti versenyzővel szemben-technikai tudásának köszönhetően-győzött. Ő még nem tartozik a rutinos versenyzők közé, de remélhetőleg sikere növelni fogja elszántságát is!

Eredmények:

Vancsik Petra junior -60kg light-contact 3.hely, kick-light 2.hely

Bolfán Ákos C1 -42kg light-contact 2.hely, kick-light 1.hely

Szász Krisztofer C2 -42kg light-contact 1.hely, kick-light 1.hely

Bolfán Ádám C2 -52kg light-contact 2.hely, kick-light 1.hely

Jurasics Ákos C2 -57kg light-contact 3.hely, kick-light 3.hely

Szmolek Emanuel C2 -57kg light-contact 2.hely, kick-light 3.hely

Grünczeisz Patrik C2 -69kg light-contact 3.hely, kick-light 2.hely

Bárdosi Sándor junior -74kg light-contact 1.hely, kick-light 1.hely

Bodzer Ádám junior -74kg light-contact 3.hely

Czika Mátyás junior -84kg light-contact 1.hely, kick-light 1.hely

Koledics Dávid C1 -42kg light-contact 5-8.hely.kick-light 5-8.hely

Összesítés: 8 aranyérem, 5 ezüstérem, 6 bronzérem

közösség

további frisss

lap tetejére