Kétségbeesetten kerestük a pánik gombot - Savaria youtuberei 6. rész

NagyRobert • 2016. december 02., péntek •
Amikor még egy cuki kutya sem tud nézhetővé tenni valamit.
Kétségbeesetten kerestük a pánik gombot - Savaria youtuberei 6. rész

A szombathelyi, illetve Vas megyei vloggerokat bemutató sorozatunkban eddig a jobbakra fókuszáltunk. Most viszont valami olyat találtunk, ami arcon csap. Mindezt annyira erőtlenül és tré módon, hogy nem igazán tudjuk eldönteni sírjunk, vagy nevessünk.

Matee neve nem ismeretlen azoknak, akik már szörnyülködtek egy jót Smoge ultragagyi csatornáján. Ezúttal a srác szóló produkcióját vettük szemügyre. Elöljáróban a legjobb, amit mondhatok, hogyha a gyerek rajzolna, azt se bírnánk nézni.

A kameramozgásokkal kevés gond van, a videó vágása is megyeget, a hangokra is figyel - már ahol -, de a végeredmény mégis fáj. A rövid kis filmekben keressük, várjuk, hogy felcsillan a tehetség némi halvány szikrája, de mindhiába.

Agyatlan viccek, semmitmondó szövegelés és a kihívások, hát inkább hagyjuk is. Fél-egy deci citromlevet bárki meg tud inni egy szuszra... Persze többet is megtudhatnánk a motivációiról, meg a képességeiről, de 7 perces videót csak akkor tud csinálni, ha a még nála is amatőrebbeket próbálja fikázni. Eredménytelenül.

És egy kicsit maradjunk is az első videós anyagnál, ahol kisgyerekek legelső YouTube-os próbálkozásait röhögi telibe úgy, hogy a legidősebb nagyjából 9 éves lehet. Ez tipikusan a valahol el kell kezdeni, aztán ha van önkritika, akkor tudjuk, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor be kell fejezni. Másrészt a szánalmas kommentárjai amúgy sem emelkednek ki a többiek bénázásai közül, szóval köszönjük.

Matee csatornájának se eleje, se vége a rajta lévő tartalom pedig jelképes. Egy lélegzetvételnyi szünet az abszolút semmiben. Feliratkozni vétek, minősíteni meg szinte lehetetlen. Klasszikus esete a "Hány csótány tud becsavarni egy villanykörtét?" kérdésnek. A választ sohasem tudjuk meg, mert ha felkapcsoljuk a villanyt, mind eltűnnek.

közösség

további frisss

lap tetejére