Kerékpáros pályacsúcs a Holdfény Ligetben

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 20., vasárnap •
Ötödik alkalommal rendezte meg a Holdfény Liget a 10 órás kerékpáros körversenyét, ahol kilencvenhét kerékpáros mérte össze tudását, és ügyességét.
Kerékpáros pályacsúcs a Holdfény Ligetben

A verseny érdekessége az erdei tereppálya volt, mely 2,1 kilométer hosszú, 45 méteres szintkülönbséggel, több katlanos fordulóval, csiki-csuki részekkel, illetve egy downhill pályaszakasszal. Összesen 11 egyéni versenyző, 11 duó és 15 csapat állt rajthoz. 

Kategóriák
Az idei évben nem kevesebb, mint tizenegy kategóriában indulhattak a versenyzők, közöttük az újdonságnak számító, férfiaknak, illetve nőknek kiírt csapatverseny és a vegyes csapatverseny, ahol feltétel volt, hogy legalább egy fő, mindegy, hogy férfi vagy nő versenyzőnek kellett rajthoz állni. 
Érdekesség, hogy az idei évben először fiatalkorúak is versenyeztek a mezőnyben. A legfiatalabb versenyzőnk (szülői engedéllyel) a 10 éves Monostori Samu volt.

Eredmények
A díjazottak:
Egyes versenyszám férfi: 1. hely: Kakas László (tavalyi címvédő – 75 kör), 2. hely: Zsivity Zorán (72 kör), 3. hely: Papp Dénes (71 kör)
Egyes versenyszám női: 1. hely: Chovanyecz Emese (64 kör)
Páros versenyszám férfi: 1. hely: Süle Róbert, Hattyár Dániel (83 kör), 2. hely: Monostori József, Hamar Péter (73 kör), 3. hely: Budai László, Dávid Tamás (72 kör)
Vegyes páros versenyszám: 1.hely: Felföldi Viktória, Háden Tamás (69 kör), 2. hely: Nagy Adrienn, Fuchs Zoltán (66 kör)
Csapatverseny férfiak: 1. hely: Életerő KSE Szeged (tavalyi címvédők - 80 kör), 2. hely: Kiválók csapata (74 kör), 3. hely: Guruló Dinnyék (72 kör)
Vegyes csapatverseny (4 fő bármilyen összetételben): 1. hely: ZKSE (69 kör), 2. hely: Bringajka Kerékpáros Sportegyesület (68 kör), 3. hely: Kanizsa Kerékpárcentrum (67 kör).
Női csapat:
1. hely: Bringás Bringák (64 kör)
5-6 fős csapatok felnőtt: 1. hely: ProGym Fitness (80 kör), 2. hely: Pannonhalmi Réti Csigák (69 kör), 3. hely: Team Tapolca (64 kör)
5-6 fős csapatok gyermek: 1. hely: Bringajka KSE (70 kör), 2. hely: VKE Nelson MTB Team (66 kör).


Érdekességek, legek és tervek

75 kört (157,5 km) tett meg Kakas László, ezzel abszolút első helyen végzett és átvehette a tavalyi abszolút elsőtől a vándorserleget.
Szombathelyről több egyéni és csapatversenyző is indult, a legmesszebbről a szegedi Életerő KSE csapata érkezett, de jöttek Budapestről, Csornáról, Tapolcáról is kerékpárosok. A legtöbb versenyzőt Ajka városa adta a versenynek a BringAjka egyesülettől. A legjobb köridőt, ezzel a pályacsúcsot – megdöntve a tavalyi, szombathelyi Hattyár Dániel 7 perc 26 másodperces eddigi rekordját - ebben az évben Prájczer Péter tekerte 6 perc 13 másodperccel. A hölgyek közül az idei leggyorsabb Hubai Tímea volt 8 perc 21 másodperccel, míg a fiatal generációt a gyorsaságban Zoller Márton képviselte 7 perc 30 másodperces köridővel.

A tervek szerint jövő évben is szeptember közepén (2016. 09. 17., szombat) rendezik meg a 10 órás terepkerékpáros versenyt, akkor immár hatodik alkalommal.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére