Keleti pillangók tánca – Szultánia újra az Uránia udvarba költözik

Szerző: frisss.hu - Fotó: FotÓZ • 2017. augusztus 24., csütörtök •
A programokról Bangó Máriával (Mira), a Mira Orient Art vezetőjével beszélgettünk.

Augusztus 23-án, pénteken ismét megnyitja kapuit az Uránia Udvarban a Savaria Történelmi Karnevál egyik tradicionális kísérő helyszíne, Szultánia. Az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak keleti hangulatban, izgalmas programokban lehet itt részünk, hanem még másokon is segíthetünk. De mi is várható ezen a helyszínen Szombathely legnagyobb buliján? Erről beszélgettünk Bangó Máriával (Mira), a Mira Orient Art vezetőjével. 

„Úgy gondolom, a rendezvény ideje alatt nagyon izgalmas családi programokat kínálunk. Ezek között vannak olyanok, amik egész nap működnek, ilyen például az arcfestés, a csillámtetoválás és a jósdánk. De van háremfotózásunk is, ami – a tapasztalataim alapján – a karneválozók nagy kedvence. Ezen kívül a MIRA Orient Art Orientális Társulata mellett fellépnek zalaegerszegi, soproni és sümegi hastánccsoportok is.  Nagyon izgalmas, színvonalas, szép bemutatók várhatóak” – mondta el Mira. 

Nem érdemes lemaradni a háremrablásról sem, ami minden évben szinte teljesen másként zajlik.  

„Közkedvelt a Háremrablás nevű programunk, amely két alkalommal is megtörténik a napokban, szombaton 18 órakor és vasárnap 11 órakor. Senki se lepődjön meg, ha ez pár perccel hamarabb vagy később kezdődik, ugyanis sok múlik azon, hogy a Savaria Legio mikor lep meg minket. A megérkezésük után minden teljesen spontán, még számunkra is meglepetés, hogy mi történik. Azt tudni kell, hogy a Savaria Legio és a Mira Orient Art között mindig van ilyenkor egy kis vetélkedés: vajon a fiúk túl tudnak-e járni a lányok eszén? Reméljük az idén jó szultánunk lesz, ugyanis minden évben más tölti be ezt a szerepet” – folytatta.  

A tavalyi évben óriási sikere volt a hastáncos lézer show-nak, idén sem maradnak el az elképesztően látványos meglepetések.

„Tavaly LED-es Ízisz fátylakkal készültünk pluszban, emellett egy lézer show-val fűszerezett hastáncelőadást is megtekinthettek a karneválozók. Idén színes lepkeszárnyakat szereztünk be a fellépésekhez, valamint számos új koreográfiával készültünk.”

Szultánia jó példa arra, hogy szórakozás mellett a jótékonyság is megfér...

„Valljuk, hogy a jókedv és a jóság kéz a kézben jár. A technikusoktól kezdve, a művészeken át valamennyien önkéntes munkát végeznek itt ezalatt a három nap alatt. Több civil szervezet működik együtt, így a Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesület, a Savaria Legio és Mira Orient Art. Az adományokból a szombathelyi, illetve a környékbeli sérült fiatalokat ellátó intézményeket támogatjuk. Mi, vagyis a Mira Orient Art az Aranyhíd EGYMI-t. Ezzel kapcsolatban fontos megemlítenem, hogy az ide járó fiatalok tesznek is magukért, ugyanis minden hastáncos programunkban egy számot eltáncolnak azok a sérült leányzók, akik az év folyamán megtanultak egy-egy koreográfiát. Van ennek az iskolának egy kórusa is, őket szombaton 18.00 órakor hallhatják az érdeklődők” – emelte ki. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére