,,Karfiolfül”: egy női bronz a csütörtöki termés!

SzR-birkozoszov.hu - Fotó: Tóth Arnold és birkozoszov.hu • 2017. március 31., péntek •
Galambos Ramóna az 55 kilogrammosok között három győzelemmel és egy vereséggel a dobogó harmadik fokára állhatott fel csütörtökön, az Aréna Savariában rendezett U23-as Birkózó Európa-bajnokságon.
,,Karfiolfül”: egy női bronz a csütörtöki termés!

Ramóna remekül kezdte a viadalt, az osztrák Kesslert, majd a német junior Európa-bajnok Bruggert is könnyedén, 10-0-val lépte le. Az elődöntőben azonban a felnőtt Eb-második fehérorosz Kuracskina már jóval erősebb ellenfélnek bizonyult, 9-2-es pontozással le is győzte kiválóságunkat. A fehérorosz végül az Európa-bajnoki címet is megnyerte, Ramóna pedig a bronzéremért birkózhatott meg a junior Eb-harmadik bolgár Dudovával. Nagy csata volt a dobogó legalacsonyabb fokáért, végül azonban Galambos jobban bírta, így pontozással győzött.

Sok külföldi szurkoló is azt láthatta, hogy Galambos ezzel a magyar csapat második érmét szerezte a szombathelyi kontinensbajnokságon. Felnőtt Eb-bronzérmesünk, junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmesünk, kadet világ- és Európa-bajnokunk, a Pécsi EAC birkózójaként már pályafutása kilencedik érmét nyerte világversenyen. 

Bronzéremért birkózhatott volna a 60 kilóban Felhő Viktória is, a kiskunhalasiak juniorkorú birkózója azonban megsérült az orosz elleni negyeddöntőben, be is gipszelték a lábát, így értelemszerűen nem tudott szőnyegre állni az ukrán világbajnokkal szemben. A nap harmadik magyar birkózója, Réczi Bianka egy vesztes mérkőzéssel búcsúzott a viadaltól. Az ereményhirdetések pedig futószalag-szerűen zajlottak csütörtök este is.  

Pénteken négy súlycsoport (53, 58, 63, 75 kg) küzdelmeivel folytatódik az Eb. Magyarország mind a négy kategóriában érdekelt lesz, hiszen selejtezővel mutatkozhat be Váncza Ivett, Dollák Tamara és Szabó Eliána is, míg a negyeddöntők során csatlakozik az Európa-bajnoki címvédő, Németh Zsanett.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére