Jubileumi hétvégét tart a Zonta Club Szombathely

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke, zonta-szombathely.hu • 2016. március 12., szombat •
Programokat kínálnak az érdeklődőknek.
Jubileumi hétvégét tart a Zonta Club Szombathely

Mák Károlyné, a Zonta Club Szombathely elnöke a Frisss FM pénteki adásában elmondta: 25 éves a klub, a jubileumi hétvége a tegnap tartott Divatbemutató kicsit másképp elnevezésű programmal indult el. Ma 10 órától sétálni hívták az érdeklődőket. Megnézték a Szent Márton-utat és a Szent Márton Látogatóközpontot. 17 órakor születésnapi ünnepséget tartanak a Városházán, majd 19 órától gálaest lesz az egyik szombathelyi szállodában. Vasárnap 10 órától a szenthez kapcsolódó kiállítás tekinthető meg a Savaria Múzeumban, tárlatvezetéssel.

Azt is megtudtuk, hogy sok a meghívott vendég, például társklubok Zágrábból, Bécsből, Burgenlandból. Itt lesznek a hévízi, budapesti és veszprémi tagok is.

A Zonta Club mögött rengeteg munka és siker van. Amikor a mozgássérült gyermekeknek létrehozták az alapítványt (Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért), akkor lehetőséget biztosítottak arra, hogy a kicsik több segítséget kapjanak. Ekkor indult a Micimackó Óvoda. Később egy busz vásárlását támogatták. A gyerekeket szállítják különböző kezelésekre  (lovaglás, kutyaterápia), valamint a lakóhelyükről az óvodába. Emellett a klub a középiskolás diákokat is támogatja a külföldi tanulmányutak miatt, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok hangszereket bérelhessenek a Művészeti Szakközépiskolában.

A klub céljai közé tartozik a nők élethelyzetének javítása, közéleti szereplésének erősítése, segítségnyújtás a gyermekeknek, fiataloknak (legyenek fogyatékkal élők vagy támogatásra szoruló tehetségek), valamint az idős emberek és a gyermeküket egyedül nevelők felkarolása.

közösség

további frisss

lap tetejére