Jövő héttől „gólyák” lepik el Szombathelyt

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 01., péntek •
Az idei Gólyahét programjáról Szecsődi Tímea, HÖK alelnökkel beszélgettünk.
Jövő héttől „gólyák” lepik el Szombathelyt

Szeptember 5-8. között tartják Szombathelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központ Gólyahetét. A programokról Szecsődi Tímea, HÖK alelnököt Farkas Beni, a Frisss FM 97.7 műsorvezetője kérdezte. 

Mi a célja a régen Gólyatábor, most már Gólyahét néven futó programsorozatnak?

Ez egy regisztrációs hét az új hallgatóknak, akik amellett, hogy megismerhetik egymást, beiratkozhatnak az egyetemre, felfedezhetik a várost is. 

Rengeteg vicces vetélkedővel, érdekes programmal várjátok a diákokat, akiket időnként a városban is lehet majd látni. Idén mire számíthatnak a „gólyák”? 

Szerda délután lesz a klasszikus Savaria túra, amikor megnézik a város nevezetességeit és ott kell egy-egy feladatot megcsinálniuk. Emellett az Emlékműhöz is tervezünk nekik egy kis vicces feladatot. Sőt, az első napon például betanítunk nekik egy gólyatáncot, ha az ehhez kapcsolódó zenét később valahol meghallják a gólyák – akárhol vannak – kötelező azonnal táncolniuk. De többek között lesz még vízibiciklizés és playback párbaj is.  

A korábbi években már megszokhattuk, hogy a Gólyahét valamilyen téma köré épül. Ez most is így lesz?

Így van, a rendezvény idei témájának a filmzenéket választottuk. 

Mindemellett sok koncerttel is kedveskedtek a diákoknak. Milyen együttesekre tombolhatnak ezúttal?

A bulik este tizenegy, illetve éjfél környékén kezdődnek. Fellép a Deniz, az Animal Cannibals, és a Follow the Flow is. Bár a bulikat elsősorban a hallgatóknak szervezzük, a koncertekre bárki jöhet, aki a helyszínen jegyet vált. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére