Jönnek az I. Vasi Halas Napok!

frisss.hu fotó: sokszinuvidek.hu • 2017. június 30., péntek •
Egy hétvége, ami csak a halról szól.
Jönnek az I. Vasi Halas Napok!

Három napon keresztül, július 7-9. között rendezik meg hagyományteremtő szándékkal az I. Vasi Halas Napokat Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban. Az esemény az ŐrvidékHáz és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet által valósul meg. A Vasi Halas Napok nemcsak a gasztronómiáról szól majd, hanem a látványról is: 23 ezer literes akvárium érkezik halakkal, a kerti díszmedencénél koi pontybemutató is lesz,  valamint 1500 literes bográcsban rotyog majd a halászlé. Sőt, minden látogató egy receptfüzettel gazdagodik, amelyben különleges halételek szerepelnek. Kísérőprogramként különböző zenei produkciók szórakoztatják a közönséget.

Mobil halászcsárda érkezik, halsütő kocsi, ahol többek között sült keszeget, fogas- és pontyfilét lehet vásárolni. Elismert szakácsok is részt vesznek a rendezvényen, így személyes konzultációkra is lesz lehetőség. Jön például Lévai Ferenc, akit sokan a Paprika TV Halország című műsorából ismerhetnek.

A verseny célja, hogy növekedjen a magyar halfogyasztás, amihez hozzájárul a hal áfájának csökkentése is. A MAHAL immár 43. alkalommal szervezi meg az országos halfőző versenyét július 8 –án, ezúttal Szombathelyen. Az ország minden tájáról érkeznek versenyzők, akik három kategóriában mérettetnek meg: dunai halászlé, Tisza-Kőrös jellegű halászlé, illetve egyéb halétel. Ezeket szakmai zsűri bírálja.

Vasárnap civil főzőversenyt is rendez az ŐrivdékHáz, amire az orvidekhaz@gmail.com címen lehet jelentkezni.

közösség

további frisss

lap tetejére