Jó fizikum és optimizmus

Szita Róbert - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 06., péntek •
Nyáron még a biztos bennmaradást fogalmazta meg elsődleges célként Matajsz Márk vezetőedző, tavasszal viszont már a felsőház is összejöhet. Az AVUS felnőtt csapatának edzésén jártunk.
Jó fizikum és optimizmus

Tíz fiatal vízilabdázó ugrik hétfő óta minden este a Fedett uszoda medencéjébe, hogy tavasszal bebizonyítsa, nem volt véletlen a fantasztikus őszi szereplés. Vladimir Cvetic hétfőn csatlakozik a felkészüléshez, a rutinos Karácsonyi Vazul pedig Olaszországban folytatja sportkarrierjét.

Az OB I/B újonca, az AVUS felnőtt csapata 8 győzelemmel és 4 vereséggel, 24 ponttal a 4. helyen zárta a 2016-os évet. A tavaszi szezon február 25-én kezdődik és 6 forduló vár még az alapszakaszban a szombathelyi pólósokra, valamennyi meccset hazai környezetben élvezhetjük. 

Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője a tőle megszokott határozottsággal irányítja a felkészülést. Kérdéseinkre a csütörtök esti edzésen válaszolt. 
A nem egészen két hetes téli szünet után a srácok jó fizikai állapotban érkeztek vissza. Az utolsó decemberi edzésen lemértem mindenkit, aztán a januári alapozás elején újra. Elégedett voltam az eredményekkel, mert senki nem szedett fel 2 kg-nál többet – újságolja a tréner, majd gyorsan hozzáteszi, hogy a hétfőn megkezdett 5-6 hetes alapozás első három hetében a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly. 

Közben persze labdás edzéseket is tartunk. Aztán az úszást, a monotonitást megtörve, január végén Zágrábban játszunk majd a tervek szerint 2-3 edzőmeccset. Erre nagy szükségünk lesz, aztán február elejétől a fiatalok már meccset játszanak az utánpótlás-bajnokságban, a felnőtt csapat pedig befordul a felkészülés célegyenesébe – teszi hozzá a honlapunknak nyilatkozó Matajsz Márk.   

Miközben tovább beszélgetünk a vezetőedzővel, előkerülnek a 1.5-2 kg-os ólomövek, így aztán - mint Juhász Máté mondja - még nehezebbé válik a faltól falig tempózás, de a két kapus, Horváth Alex és Kovács Barnabás kapu előtti leterheltsége is csak fokozódik.   
A korábbi cél a biztos bennmaradás volt, most viszont már a felsőházba is odaférhet a csapat, mondom én, de Matajsz Márk óvatosságra int mindenkit.  
Még rengeteg meccs hátravan, még mindig nem szeretnék a felsőházzal foglalkozni. Való igaz, hogy sikeresek voltunk, annak ellenére, hogy szinte valamennyi meccsünket idegenben játszottuk. Szerintem azonban a Kanizsa és a Neptun elleni vendéggyőzelmek után sem dőlhetünk hátra, hiszen hiába játszunk itthon, nagyon jó csapatok jönnek Szombathelyre. Jó értelemben vett önbizalommal rendelkezünk, ugyanakkor a hazai meccsek terhet is jelentenek, hiszen jobban kell bizonyítani hazai közönség előtt, mint idegenben. Úgy gondolom, hogy az alapszakasz vége előtt 2 meccsel már okosabbak leszünk – fogalmazott Matajsz Márk. 

Az AVUS február végén a 6. helyén álló pécsiek ellen folytatja bajnoki szereplését. Addig azonban még nagyon sok tempó, erőnléti és labdás edzés vár Kutasi Rómeóra és társaira. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére