James Bond, Jack Sparrow és sok varázslótanonc a szombathelyi Sportházban bulizott

KA Fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 17., péntek •
A kilencedikeseknek Harley Quinnel is szelfizniük kellett. A legjobbnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem- Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata bizonyult.
James Bond, Jack Sparrow és sok varázslótanonc a szombathelyi Sportházban bulizott

A hatodik szombathelyi Városi Gólyaavatóján a Star Wars fenyegető zenéjével izzították a közönséget és a résztvevőket az Agora Művelődési és Sportházban a diákok bevonulásakor. Már ekkor minden osztályt vastaps és ujjongás fogadott, a közönségből is büszkén kiabálták be a sulik neveit, amikor megláttak egy-egy ismerős arcot.

Az est igazán a porondmesterek, Farkas Flóra, a szombathelyi Városi Diákönkormányzat polgármestere és Farkas István, a Városi Diákönkormányzat alpolgármestere köszöntőjével kezdődött, akik felkonferálták  Puskás Tivadart, Szombathely polgármesterét.

A diákok műsorait, kreativitását dr. Takáts Eszter, ügyvéd, Juhász Előd, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat polgármestere, Polgár Endre István, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának munkatársa pontozta, akit egy idő után Polgár Gábor, az Új Nemzedék közösségi tér irodavezetője váltott, valamint egy rövid ideig Dr. Puskás Tivadar, polgármestere is beszállt zsűrizni.

A Sportház órákon át bíztatástól, tapstól és szurkolástól zengett. A nézők szurkolhattak a bolyaisoknak, az NLG-seknek, a hevesiseknek, a hermanosoknak, a KDG-seknek, a HBSZ-eseknek, az orlaysoknak, a savariásoknak és idén először a brennereseknek is.

A lelkes kilencedikeseknek először a Mannequin Challenge kapcsán készített videójukat nézhettük meg, amit az osztályok táncos-zenés előadása követett. Minden produkció egy-egy hollywoodi filmhez kötődött, így történt, hogy a Roxfort diákjai plüssmaci patrónust idéztek meg, vagy hogy egy ártatlan lányt elraboltak, de őt szerencsére James Bond megmentette, amihez egy férfihangú Adele szolgáltatta az aláfestő zenét.

Ezt követően Jack Sparrow küzdött, menekült, miközben a megjelenő bennszülött törzsek már az emberáldozatra is készek voltak. A fergeteges előadásokat egy zombiparti zárta, amiben végül ember és élőhalott harcolt egymással.

A csapatok a témájukhoz kapcsolódó kis csemegével is igyekeztek elnyerni a zsűri szimpátiáját. A legnagyobb sikert közülük talán a félmeztelen felsőtestet ábrázoló torta aratta, hiszen a korábbi táncos műsorok sem szűkölködtek csupasz férfi mellkasokban és forró hangulatban.

A vetélkedőn valóban minden a Hollywoodról és a filmekről szólt. A diákoknak kockacukor Oscart és a filmjükhöz, osztályukhoz kapcsolódó totemet kellett készíteniük. Egy házimozi szettet is elő kellett állítaniuk, de különböző filmjelenetek szinkronizálásával is megbízták őket, így történhetett, hogy Ace Ventúra női hangon hitetlenkedett egy Slinky miatt, vagy hogy A maszk Stanley Ipkiss-se kigúnyolt egy sor bűnözőt.

Íme az eredmények: 

1; Eötvös Loránd Tudományegyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

2. Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

3. Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére