Itt vannak az idei Forma 1-es autók

FB • 2014. február 04., kedd •
Az összes F1-es csapat bemutatta a 2014-es autóját, jelenleg is zajlanak a szezon eleji tesztek. Az új szabályok miatt lehetetlen megjósolni, kik harcolhatnak idén a világbajnoki címért, azt azonban megmutatjuk, milyen autókkal körözhetnek 2014-ben a pilóták.
Itt vannak az idei Forma 1-es autók

Red Bull

A Red Bull istálló az RB-9-re keresztelt autóval próbálja megvédeni világbajnoki címét. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az 1-es rajtszámú autóban próbálja utolérni az ötszörös bajnok Juan Manuel Fangiot. Mark Webber visszavonulása után Vettelt idén Daniel Ricciardo segítheti, aki a 3-as rajtszámot választotta.

Ferrari

A Ferrari idén a Kimi Räikkönen, Fernando Alonso párossal próbálja meg visszahódítani a világbajnoki címet. A finn a 7-es, Alonso a 14-es számú autóban versenyez. Az F14T kódjelű versenygép az istálló történetének hatvanadik F1-es autója. Nevével az idei évre, valamint a most bevezetésre kerülő turbó erőforrásokra utal.

Mercedes

A Mercedes W05 névre keresztelt versenygép az istálló újkori történetének ötödik autója. A festése 2013-hoz képest némiképp módosult, a fekete nagyobb szerepet kapott a motorborításon. Nico Rosberg azzal a hatossal versenyez majd, amivel apja világbajnok lett, Lewis Hamilton pedig a 44-est választotta.

McLaren

A Forma-1-es McLaren új autója az MP4-29 kódjelzést kapta. A McLaren maradt az eddig megszokott ezüst festésnél. Jenson Button a huszonkettes rajtszámot választotta, amivel világbajnok lett. Újonc csapattársa Kevin Magnussen autóján a 20-as szám díszeleg.

Lotus

A brit Lotus új autója az E22-es nevet kapta. A Lotushoz szerződött Pastor Maldonado a 13-ast választotta, míg Romain Grosjean a 8-as rajszámmal indul idén.

Force India

A Force India új autját VJM07  kereszteltek. A sötétebb festéssel rendelkező versenygépet először leplezték le. Sergio Perez a 11-essel, Nico Hulkenberg a 27-essel áll a rajthoz.

Williams 

A Williams F1 Team előzetes képeket közölt a 2014-es versenyautóról. A csapat marad a kék festésnél. Felipe Massa a 19-es rajtszámot választotta, Valtteri Bottas a 77-essel áll versenybe 2014-ben.

Sauber

A Sauber C33-as típusjelű kontsrukciójáról is lehullt a lepel. Első ránézésre a kocsi nem sokban különbözik az elődjétől, mivel a festésén szinte semmit sem változtattak. Esteban Gutierrez a 21-est választotta, Adrian Sutil  a 99-esben versenyez.

Toro Rosso

Az STR9-es névre hallgató konstrukciót már az idény első tesztjének otthont adó Jerezben leplezte le a Jean-Éric Vergne, Danyiil Kvjat versenyzőpáros, akik a 25 és a 26-os számot választották. Az autó festése nem változott a korábbi évekhez képest: továbbra is a sötétkék és a vörös színek dominálnak.

Marussia 

Tizedik csapatként a Marussia is bemutatta a 2014-es modelljét az MR03-ast. Az új autó a többi csapathoz hasonló orrkúpot kapott és festése a már jól megszokott piros-fekete-fehér lett.

Caterham 

A Caterham is bemutatta 2014-es versenyautóját, a CT04-et.  Kamui Kobayashi a 10-es rajtszámot választotta magának, amellyel 2010-ben bemutatkozhatott a Formula-1-ben, míg újonc csapattársa, Marcus Ericsson a 9-est kérte magának.

(címfotó: f1-grandprix.com)

közösség

további frisss

lap tetejére