Itt lesznek Szombathelyen útlezárások a Tour de Hongrie miatt

szombathely.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 25., vasárnap •
Forgalomkorlátozások, parkoló- és útlezárások, valamint tömegközlekedési korlátozások június 27-én, kedden 07.00 és 21.00 óra között!
Itt lesznek Szombathelyen útlezárások a Tour de Hongrie miatt

A VUELTA Sportiroda és a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség, a 2017. június 27-i Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny zavartalan és balesetmentes megvalósítása érdekében, felhívja Szombathely lakóinak figyelmét, a verseny és kísérő rendezvényei miatt az alábbi útlezárásokra, parkolási korlátozásokra, buszjáratok terelésére! 

A versenyről minden információt megtalálnak a verseny honlapján. A szombathelyi programokról és a versenyhez kapcsolódó egyéb eseményekről pedig ezen a honlapon a Híreink között olvashatnak. A versenypálya építése a Fő téren reggel 7.00 órakor kezdődik. A pálya célkapu építésével kezdődik a felvonulási tér Széchenyi utca felőli oldalán. A pálya kiépítése a Savaria tér irányába kezdődik. A Fő téren külön zárás nem lesz, de kérünk mindenkit, hogy körültekintően közlekedjen a pálya építésének területén! A verseny zavartalan és biztonságos megvalósítása érdekében, az engedélyek alapján,

2017. június 27-én az útlezárások 10.00 – 21.00 óra között:

KÜLSŐ ZÁRÁSOK

1. Kossuth Lajos utca 7. szám előtt a Fő tér felé – behajtás csak taxik és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) részére 2. Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca körforgalomban a Thököly Imre utca felé 3. Aréna utcában a Zrínyi Ilona utcai kereszteződésben a Thököly Imre utca felé – behajtás csak lakók részére és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és parkolójába 4. Thököly Imre és Hunyadi János utcai kereszteződésben a Wesselényi, Szent Márton és a Thököly Imre utca felé – a Szent Márton utcai parkolóból kihajtás a Wesselényi utca felé 5. Király utcában a Szent Márton utca felé (kerékpáros forgalom korlátozása) A versenypálya kiépítése miatt, kérünk mindenkit, hogy ne megszokásból vezessenek! Legyenek körültekintőek és óvatosak, hiszen elsősorban a Thököly utcában a Rákóczi Ferenc utca és Hunyadi utca között a kerékpáros versenypálya építése reggel 7.00 órától folyamatos! A külső zárással érintett területeken korlátozottan (ott lakók, dolgozók, árufeltöltés, stb.) a behajtás és a kihajtás engedélyezett 10:00 óráig. Ezt követően, 20:00 óráig a forgalom teljes tiltása van érvényben. 20:00 és 21:00 óra között a ki- és behajtás korlátozottan engedélyezett. 21:00 óra után a versenyhez kapcsolódó forgalmi korlátozások megszűnnek.

BELSŐ ZÁRÁS

1. Rákóczi Ferenc utcai parkolóból a Thököly Imre utca felé (CAFÉ MÓLÓ mögötti parkolóból kihajtás csak a Rákóczi Ferenc utca felé) 2. Thököly Imre utca felé az önkormányzati parkolóból a kihajtás tilos 3. Thököly Imre utca McDonald’s mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig az Aréna utca felé 4. Thököly Imre utca Okmányiroda mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig a Kiskar utca felé 5. Aréna utcában a 8-as számú ház után a Thököly Imre utca felé 6. Király utca sétáló utcai szakasz a kerékpáros forgalom elől lezárva A belső korlátozások 21:00 órakor megszűnnek. A belső zárással érintett területen a taxik (Kossuth Lajos – Bejczy – Thököly Imre – Kiskar útvonalon haladva) és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) kivételével gépjárműforgalom nem engedélyezett 10:00 és 21:00 óra között (a lezárt területekről a kihajtást a belső zárások felügyeletével megbízottak irányítják)! Parkolási korlátozások a Tour de Hongrie június 27-i programjának megvalósítása érdekében a Thököly Imre utca mindkét oldalán, a Hunyadi János utca és Rákóczi Ferenc utca között a parkolás tilos! A gépjárművek tulajdonosait a gépkocsikra helyezett értesítések is tájékoztatják.

A Thököly Imre utcában az Okmányiroda mögötti parkolóba június 27-én 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, a Kiskar utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos. A Thököly Imre utcában a McDonald’s mögötti parkolóba június 27-én 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, az Aréna utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos. A Szent Márton utcában a tömbházak előtti nagyparkolóba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás folyamatosan engedélyezett a Wesselényi utca felé. A Szent Márton utcában a Borostyánkő Áruház előtti parkolókba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás a Wesselényi utca felé 12:00 óráig engedélyezett. 12:00 óra és 19:15 között a ki- és behajtás tilos, 19:15-től a kihajtás a Wesselényi utca felé engedélyezett.

Figyelem minden érkezőnek! A lezárt és nem lezárt parkolókban is működnek a parkolóórák, jegyet a hétköznap megszokott tarifával és időszakban kell váltani! Az útzárak, forgalomterelések, parkolási korlátozások legkésőbb 2017. június 27-én 21:00 órakor megszűnnek! Az útzárásokkal érintett városrészben az ÉNYKK helyi és helyközi buszjáratai nem a megszokott útvonalakon járnak! Kérjük, figyeljék a megállókban kihelyezett tájékoztatókat és az ÉNYKK felhívásait! 

közösség

további frisss

lap tetejére