Itt lesz forgalomkorlátozás a Berzsenyi tér átépítése miatt

frisss.hu • 2017. március 16., csütörtök •
Megszűnnek a parkolóhelyek, ideiglenesen a Kőszegi utca kétirányúvá válik.
Itt lesz forgalomkorlátozás a Berzsenyi tér átépítése miatt

Nem először foglalkozunk a Berzsenyi tér átépítésével, mellyel nem csak maga a tér, hanem a szomszédos Hollán Ernő utca, a Széchenyi utca és a Szily János utca is megváltozik. Megerősített információink szerint a munkák hétfőn kezdődnek, de már pénteken kezdődnek lezárások a területen, így az építés ideje alatt és utána véglegesen 55 darab parkolóhely szűnik meg.

A forgalomkorlátozás és útlezárás a Fő tér 14. – Széchenyi utca 10. számú házak közötti szakaszát érinti, ahol csak engedéllyel lehet közelkedni, ez a szakasz hétfő reggeltől lesz lezárva. A Szily János utcában félpályás lezárás mellett kezdődik a vízvezeték rekonstrukció, szintén hétfőtől. Pénteken azonban már nem lehet parkolni sem a Berzsenyi téren.

A Kőszegi utcai intézmények illetve egyéb szolgáltatást biztosító létesítmények megközelítése miatt a Kőszegi utcában a jelenlegi egyirányú forgalmi rend helyett kétirányú forgalmi rendet alakítanak ki a Mártírok tere és a Fő tér 14. számú ház között. Ezzel egyidejűleg a Kőszegi utcában 19 darab a Fő téren pedig 11 darab parkoló szűnik meg. A járművek a Fő téren lévő taxi állomásnál fordulhatnak majd meg.

A Fő tér 15 – 16 számú házak között kijelölt gyalogosátkelő hely van, ahol az útszűkület miatt a kétirányú forgalom nem biztosítható. A kétirányú forgalom lefolyását éjjel-nappal üzemelő jelzőlámpa készülék telepítésével biztosítják az építés teljes ideje alatt.

közösség

további frisss

lap tetejére