Iseum Rallye: a címvédő vezet, de még bárki győzhet!

SzR-savariarallye.hu - fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 21., vasárnap •
A Harczig-Bacigál páros Skoda Fabia R5-tel alig 4 másodperces előnyt szerzett a szombati 6 gyorsasági során, de azt mondják a java, közöttük a 25 km-es szinte egyenes gyorsasági vasárnapra maradt.
Iseum Rallye: a címvédő vezet, de még bárki győzhet!

Az 1-4. gyorsasági szakasz történéseiről már olvashattak ITT, most az 5-6. gyorsaságiról tájékoztatjuk olvasóinkat. 
Jelentős változások történtek az M6Log Iseum Rallye értékelésében a harmadik acsádi (összességében az ötödik) gyorsasági után, hiszen többen rajtavesztettek, vagy műszaki hiba miatt csúsztak vissza az összetett értékelésben. 

Vegyük sorba: ifj. Kiss László és Béres László felborult, de folytatni tudták a futamot. Lovászéknak erőteljesen rángatott az autó, ami az időeredményükön is meglátszott. A dobogón helyet foglaló Turán, Farnadi egységnek pedig elment a turbónyomásuk, amivel jelentős hátrányt szedtek össze. Herczig és Hadik között azonban zajlik a külön csata, ezúttal a Skodás pilóta zárt jobban, de csak nyolc tizednyi volt a különbség kettőjük között. Velenczei Ádám egy szakasz harmadik hellyel zárt utánuk Vincze Ferenc és Ranga Péter következett a sorban. Az üldözők között stabilan megtaláljuk Botka Dávidot, Kazár Miklóst és Trencsényi Józsefet is. Összetettben a GY5 után Herczigék előnye szűk négy másodperc Hadikékkal szemben, a dobogó harmadik fokán egy gyorsaságival a napi cél előtt Ranga Péter áll.

A 6. gyorsaságival a Söptei úti katlanban zárult a szombati versenynapja az M6Log Iseum Rallye-nak. A harmadik körben Hadik András és Kertész Krisztián volt a leggyorsabb, de csupán egyetlen tizeddel előzték meg az abszolútban élen álló, bajnoki címvédőt. A harmadik legjobb időeredmény Vincze Ferenc nevéhez fűződik, akit Ranga Péter, Botka Dávid és Bodolai László követett ezen a szakaszon. Turbóproblémái miatt Turán Frigyesék nem tudták folytatni a csatát, így abszolútban a két éllovas meglépett, Hercziget és Hadikot pedig a feltörekvő generáció képviselői követik. A szombati napot dobogón zárta Ranga Péter, negyedik lett Vincze Ferenc, ötödik pedig Velenczei Ádám. Közvetlenül utánuk pedig Botka Dávid következik, aki egyre javuló tempóban autózott a nap folyamán. Az esztendő első murvás futamán tehát „félidőben” Herczigék állnak az élen, de kérdés, hogy a „vasárnapi” mezőny előtti takarítás mekkora hátrányt jelenthet a folytatásban.

M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért, GY6 (Szombathelyi Rallye Katlan/3, 8,5 km)
1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 8:00:1
2. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) +0,1
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +3,8

Az összetett állás a GY6 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) 33:39,3

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +3,8
3. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +18,3
4. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +19,8
5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyudai i20 R5) +29,9
6. Botka Dávid, Szenner Zsolt (Citroen DS3 R5) +39,8.

A RallyePress magazin szombati összefoglalóját ITT tekintheti meg. 

A verseny folytatódik, a 7. gyorsasági vasárnap 8 óra 11 perckor a Bögete térségében indul, a várva-várt 25,65 km-es PowerStage a Farkaserdőnél 12 óra 18 perckor startol.  Az eredményekről továbbra is honlapunkon értesülhet. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére