Innovatív elektronikus autóipari gyár épül Szombathelyen

frisss • 2019. november 28., csütörtök •
Innovatív elektronikus autóipari gyár épül Szombathelyen

A Schaffler cég döntése értelmében jelentős zöldmezős beruházás indul Szombathelyen, előreláthatóan 2020 februárjától.

Szombathelyen új, zöld mezős beruházást jelentett be a Schaffler Savaria - mondta el Hende Csaba.

A 23.5 milliárd forintos beruházással az elektronikus autóiparban - a beszállításban jelentős cég 150 új munkahelyet hoz létre Szombathelyen, mondta el a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, Szombathely eddig is vonzó befektetési célpont volt, a cégnek is, ugyanakkor az új beruházás további forrásokat és munkahelyeket hoz a térségbe. Az eddigi együttműködés ezzel még erősebb alapokat kap. Hende rámutatott, hogy különösen fontos az, hogy az innovatív technológia Szombathelyen fejlődik tovább. Németország Magyarország legkomolyabb külkereskedelmi partnere, az együttműködés erősítése mindkét ország érdeke - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a cég az e-autóipar egyik vezető gyártója, ezért annak is kifejezetten örülni lehet, hogy a modern, környezetbarát megoldások kerülnek előtérbe. Ez azért is fontos - mondta - mert már korábban is nagy hangsúlyt fektettek a környezetbarát technológia és gyártás elterjedése érdekében Szombathelyen. 

Rámutatott, hogy a kereskedelmi forgalom a két ország között,tavaly közel 55 milliárd eurót tett ki, az eddigi adatok szerint már az első nyolc hónapban négyszázalékos növekedés látható. A magyar export ugyanezen időszak alatt több mint 20 milliárd eurót tett ki. Elmondta, hogy a Magyarországon működő német háttérrel rendelkező hatezer vállalat pedig 300 ezer embernek ad munkát.

Ebbe a sorba illeszkedik majd be a Schaffler cég, amely 23.5 milliárd forinttal 150 munkahelyet létesít Szombathelyen. A Külgazdasági és  Külügyminisztérium és a cég együttműködése kulcsfontosságú volt, mondta el Hende lapunknak. „Köszönöm Szijjártó Péter miniszter úrnak az ügyben végzett munkáját és a Schaffler Savaria döntését”, húzta alá. Tájékoztatott, hogy a kormány mintegy 5 milliárd forinttal támogatja a cég befektetését. 

Kiemelte, hogy az eredmények az emberek érdekében, az emberekért születnek, amely a nemzetközi összefogásnak köszönhető.

„ A térség országgyűlési képviselőjeként az a feladatom, hogy minél több munkalehetőséget, befektetést szerezzek Szombathelynek, s ennek a feladatnak örömmel teszek eleget”. Mondta el lapunknak az Országgyűlés alelnöke.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére