Illés Károly: nemcsak a vízilabda, a sportági infrastruktúra is sokat fejlődött Szombathelyen

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 14., péntek •
Az uszoda-fejlesztés, az új medence, a rekreáció lehetőségeinek bővítése mind-mind a szombathelyi vízilabda-élet fellendítését szolgálja – hangzott el az Ifjúsági Vízilabda Karnevál pénteki megnyitóján.
Illés Károly: nemcsak a vízilabda, a sportági infrastruktúra is sokat fejlődött Szombathelyen

Pénteken már kora délelőtt elkezdődtek a nemzetközi torna csoportmérkőzései a Tófürdőn, ahol bizony nem igazán fogadta kegyeibe az ifjú pólósokat és a rájuk kíváncsni pár száz főnyi közönséget az időjárás. Az Ifjúsági Vízilabda Karnevál részleteiről ITT már olvashattak. 

Csepergő esőben Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnöke nyitotta meg a sporteseményt. 
Sok szeretettel köszöntöm a megjelent csapatokat, remélem, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk megrendezni az Ifjúsági Vízilabda Karnevált és visszatérhetnek a jelenleg megjelent együttesek.

A legfontosabb, hogy gyerekként minél hamarabb a vízilabda-élet sűrűjébe kerüljenek a legjobb ifjúsági játékosok – fogalmazott az AVUS elnöke.  

Ezt követően Szombathely városa nevében Illés Károly alpolgármester üdvözölte a 6 ország 18 csapatát, amikor elmondta, hogy Szombathely Megyi Jogú Város Önkormányzata nagy örömmel vette a kezdeményezést, hogy újra nemzetközi vízilabda tornát rendezhet. Miután a mai Magyarország legrégebbi városrangú településének 2 ezer éves históriáját elevenítette fel kivonatosan, azt hangsúlyozta, hogy ez a város sem maradt volna fel, ha a városlakók nem éltetnék, nem tennének sokat azért, hogy itt éljenek és itt jól éljenek. Az alpolgármester a vízilabda kiemelt hazai és szombathelyi szerepéről is beszélt.

Hazánkban kiemelt sportág a vízilabda és innen is sok sikert kívánunk a ma kezdődő vizes világbajnokságon szereplő magyar vízilabda-válogatottaknak. A szombathelyi vízilabda-élet 1999-es beindítása lelkes sportszerető barátoknak, közöttük Juhász Tibornak, az AVUS elnökének köszönhető – mondta Illés Károly, majd ezt az alkalmat is felhasználva gratulált az AVUS fiataljainak, hogy sikerült kivívniuk az OB I-ben történő szereplés jogát. 

Hozzátette: a példamutatás a legfontosabb az ifjúság számára, az AVUS fiataljai ugyanis végigjárták a korosztályos bajnokságokat és hamarosan már a világ legerősebb bajnokságában kezdhetik meg szereplésüket. De nemcsak a sportág, az infrastruktúra is sokat fejlődött városunkban, hiszen az uszoda-fejlesztés, a rekreáció is elindult, az AVUS hamarosan új medencét kap. 

A Vízilabda Fesztivál Kft. és az AVUS rendezésében zajló tornán mindkét korosztályban –U13, U17 – 4x8 perces mérkőzéseket játszanak, az időt pedig futóórával mérik. Az AVUS U13-as csapata az első fordulóban a spanyol BWMF fiataljaival játszott és 4-9-es vereséget szenvedett, az U17-esek ugyanakkor 8-5-re győztek a CETUS ellen. 

Az AVUS csapatainak mérkőzéseiről folyamatosan beszámolunk. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére