Így zárt a szülinapos karnevál! (képgalériával)

vkriszti-HCs • 2014. augusztus 25., hétfő •
A tizenötödik Savaria Történelmi Karnevál vasárnap este bezárta kapuit. A rendezvény főprodukciójaként a szintén tizenötödik születésnapját ünneplő Magna Cum Laude koncertje zárta a programsorozatot. Napközben azonban még sok-sok izgalmas program várta a vendégeket.
Így zárt a szülinapos karnevál! (képgalériával)

A Café Frei a karnevál alatt átváltozott Szultániává, ahol minden nap gyönyörű hölgyek kápráztatták el táncukkal a közönséget. Az utolsó nap azonban Claudius császár küldöttei észrevették, hogy micsoda mulatság zajlik a környéken, így odmaentek, hogy behajtsák az adót. A pénz egy részét sikerült a szultánnak a közönséggel együtt összegyűjetenie, de még így sem volt elég, így a szultánt körülvevő gyönyörű hölgyeket is zálogba vitték a legiósok. A pénz aztán a szultán természetesen jótékony célokra ajánlotta fel.

A Történelmi Témaparkaban napok óta több száz hagyományőrző volt összezárva, mind más korhoz, népcsoporthoz tartoztak. Nem csoda hát, hogy vasárnapra mindenkiben feléledt a harciszellem, így a nézők szemtanúi lehtett, hogyan feszül egymásnak közel 200 hagyományőrző. Persze a csatát végül öleléssel zárták le.

Az esti zárógálán, mint azt már megszokhatták a karneválozók, az Artistica Anam Cara mutatta meg, mennyire tudják uralni a tüzet. Ezután Mező Misi csapata, a Magna Cum Laude koncertezett a Forum színpadon.

Azt mondják egy kép többet ér ezer szónál, így hát nézze meg galériánkat is!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére