Így strandoljunk babával

Szerző: Jagodits Zsuzsa - Fotó: aviva.co.uk • 2017. június 30., péntek •
A tikkasztó hőséget könnyebb elviselni a vízparton, akkor különösen, ha gyermeket nevel az ember! Lássuk, mire érdemes odafigyelni, mivel lehet felkészülni.
Így strandoljunk babával

Csomag

Ha egyedül mész, légy hatékony. Nem vagy polip, úgyhogy egy hátizsák és egy szatyor legyen elég, mert a másik kezedben a gyerek lesz, vagy a babakocsit tolod! A pelenkázó táskád tartalmát már úgyis kitapasztaltad, az most is elég lesz. A nasikról és innivalókról ki-ki gondoskodjon saját belátása és pénztárcája szerint - lehet vinni és venni is.

Hűsíts

Gondoskodj kellő mennyiségű folyadékról, amit a kicsinek adhatsz. A tea klassz megoldás, hiszen az, ha felmelegszik is kellemes ital. Ha babakocsival mész, azt tárold hűvös helyen, hogy ne melegedjen fel, mire hazaindultok. Napközben pedig jót tud benne bóbiskolni a baba, ahogy a pokróc árnyékos csücskén is.

Fotó: telegraph.co.uk

Fényvédelem

Ha van rá lehetőség, akkor napernyő alatt ejtőzzetek. A sátor kicsit veszélyes, mert megrekedhet benne a levegő! A gyerkőc fejét mindig védd nyári sapival, ami segít megelőzni a napszúrást is. Vannak kifejezetten gyerekeknek szánt lycra anyagból készített strandruhák, amelyek a leégés ellen védenek, de jó szolgálatot tesznek a medúzacsípés ellen is a tengerparton. Naptejet féléves kor alatt nem szabad alkalmazni, azok kémiai összetétele miatt, jellemzően mindegyik termék inkább egyéves kortól ajánlott – vásárlás előtt alaposan vegyük szemügyre a címkét! Egyes gyógyszertárakban lehetőség van készíttetni is kencét.

Szoptatás

Tény, nagyobb kihívás szoptatni a hétköznapokban, de ilyenkor sokkal praktikusabb megoldás, mert nem kell a cumisüveggel bajlódni. A legegyszerűbb, ha a strandon egy félreeső helyet választunk magunknak, ahova letáborozunk. Ott egy félig nyitott sátrat felállítva, befelé fordulva, diszkréten megszoptathatjuk a babát. Fontos! Ha fürdőztünk előtte, gondoskodjunk a mell megtisztításáról is, elkerülve a fertőzéseket!

Fotó: givinglifeonline.com

Biztonság

A babaúszás hasznosságát talán nem kell firtatnunk, de érdemes az első strandolás előtt pár alkalmat szakértő felügyelete mellett is csobbanni. Már minden nagyobb városban elérhetőek ilyen foglalkozások, ahol a babákat és legfőképp a szülőket felkészítik a vizes mókázásra. Akik pedig már otthon érzik magukat a vízben, azok is nagyobb biztonságban vannak egy-egy karúszó, úszógumi, vagy épp mellény viselésével. Az ülni tudó babáknak pedig találhatunk beleülős-háttámlás úszógumit is, amiben biztonságosan elüldögélhet pancsoló családja mellett a vízben a csemete.

közösség

további frisss

lap tetejére