Így próbál ruhát Hende Csaba!

vkriszti-HCs • 2015. február 14., szombat •
Hende Csaba honvédelmi miniszter ma ruhát próbált Szombathelyen. A lényeg pedig nem az, hogy miért, hanem, hogy hol.
Így próbál ruhát Hende Csaba!

A szombathelyi Styl ruhagyárban járt ma Hende Csaba ruhát próbálni. Az esemény apropója, hogy megérkezett Szombathelyre a gyár megmentésére fordítható állami támogatás.

Hende Csaba még decemberben jelentette be, hogy hétmillárd forintnyi pénzcsomag érkezik Szombathelyre. Ennek a csomagnak a része az az 1,47 milliárd forint, amit a ruhagyár megmentésére fordítanak majd. Bejelentésekor fel is szólította az embereket, hogy vásároljanak Styl-termékeket, mert fontos a gyár megmentése. Úgy látszik, Hende valóban komolyan vette a felszólítást, és ő maga is Styl-öltönyt vásárol ezentúl. 

A Styl ruhagyár ellen egyébként már tíz éve folyik a felszámolási eljárás, azóta csődbiztos irányítja a céget, de tőke hiányában nem sikerült stabilizálni a pénzügyi helyzetet. Az állami támogatás segítségével azonban a város stabilizálhatja a cég anyagi helyzetét, és ezentúl a termelésbe is beleszólhat majd, a támogatás fejében ugyanis tulajdonrészt is kap a város. A támogatással főként a jelenlegi munkahelyeket szeretnék megmenteni - most 600 ember dolgozik a gyárban -, és további munkahelyek teremtését is tervezik.

A pénz már itt van Szombathelyen, már csak a közgyűlés döntésére várnak a támogatás részleteiről. Valószínűleg ez a téma a márciusi közgyűlésen kerül majd napirendre.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére