Így lehet igazán dögös a tekinteted! – interjú Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikussal

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Szász Alexandra • 2017. március 24., péntek •
Nem szenteltél elég figyelmet a szemöldöködnek? Ezek után majd fogsz!
Így lehet igazán dögös a tekinteted! – interjú Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikussal

A szemöldökünk az egyik legmeghatározóbb pontja az arcunknak, ezért nagyon fontos a megfelelő forma kialakítása. Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikus igazi megszállott ezen a téren. Vele beszélgettünk a tökéletes ívek titkáról.

Milyen a tökéletes szemöldök?

Elsősorban arra kell törekedni, hogy megmaradjon a természetes formája, ezért a fő vonalba jobb, ha nem szedünk bele. Ideális esetben az eleje a belső szemzuggal egy vonalban kezdődik, a legmagasabb pontja a külső szemzugra merőleges, a vége pedig az orr és a külső zemzug összekötése.

Milyen az idei trend?

Szerencsére a rendezett hatású, természetes szemöldökök. Szerintem ezzel nem lehet nagyon mellélőni, én is inkább efelé a stílus felé húzok. A Pamela Andersonos cérnavékony szemöldökök kora már egy jó ideje lejárt és remélem soha nem is tér vissza, bár a divat világában nem lehet tudni. Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy ha formázásról van szó, keressen fel egy szakembert, mert az otthoni szedegetéseknek sosincs jó vége. Ha az ember belekezd, de nincs tisztában a „szabályokkal”, akkor hipp-hopp kész is a „golfütő” szemöldök, amit már sokkal nehezebb helyrehozni.

Hogyan alakítható ki a tökéletes forma?

Kozmetikusként rengetegszer festek szemöldököket, professzionális termékek segítségével szép és tartós a végeredmény. Formázni, szedni mindig csipesszel szoktam, mert azzal lehet a legpontosabban dolgozni. A precíz munkavégzés érdekében egy kis kefével át szoktam fésülni a szálakat, amik kiállnak az ívéből, azokat levágom.

Mit tanácsolnál azoknak, akik inkább házilag oldanák meg a dolgot?

Ha valaki otthon szeretne próbálkozni a formázással és festéssel, akkor én a szemöldökceruzákat vagy porokat ajánlom, illetve gyakorlottabbaknak a szemöldökgéleket. A színválasztásnál fontos odafigyelni arra, hogy a hajtövünkhöz leginkább hasonlót használjunk. Az árnyalást mindig a szemöldök legmagasabb pontjánál kezdjük, ott legyen a legsötétebb és kifelé - a vége és az eleje felé - szépen blendeljük el.

közösség

további frisss

lap tetejére