Így készülj az esküvődre, és ragyogni fogsz a nagy napon – Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikussal beszélgettünk

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: w-dog.net • 2017. április 04., kedd •
Ezekkel a szépségápolási tippekkel, minden belefér az idődbe.
Így készülj az esküvődre, és ragyogni fogsz a nagy napon – Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikussal beszélgettünk

Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikusnak már többéves tapasztalata van abban, hogyan lehet a legjobban felkészíteni a menyasszonyok bőrét a nagy napra. Igazi energizáló tippeket kaptunk tőle a témában.

Nem mindegy, kit választasz!

Mielőtt szakembert választasz, tájékozódj! Nézd meg a sminkesek, kozmetikusok referencia képeit, milyen a munkastílusuk. Érdemes egy személyes konzultációra is elmenni, hogy kiderüljön emberileg is jól kijöttök-e. Valószínűleg többször találkoztok majd a nagy nap előtt és mivel ez egy bizalmi kapcsolat, fontos, hogy jól érezd magad és minden rendben menjen a zökkenőmentes együttműködés érdekében.

Időben keresd fel a szakembert!

Gondolkodj előre és minél hamarabb foglalj időpontot a kozmetikushoz, illetve a sminkeshez! Egy jó szakembernek általában hamar betelnek az időpontjai és minél tovább halogatod a dolgot, annál valószínűbb, hogy elhappolják előled a helyeket.

Fotó: Hornyák Emőke

Készítsd elő a bőröd!

A nagy napon a bőrödnek is a legjobb formában kell lennie, hiszen a szép smink alapja a megfelelően előkészített, hidratált bőr. Amennyiben problémás a bőröd, érdemes már hónapokkal előbb elkezdeni egy kezeléssorozatot, hogy legyen időtök a kozmetikussal helyrehozni a hibákat. Az utolsó „nyomkodós” kezelés 3-4 héttel a nagy esemény előtt ajánlott.

Szőrteleníts időben!

Az esküvőt megelőző másfél hétben tudd le a gyantázást, hogy a bőrödnek legyen ideje megnyugodni. A nagy nap előtti utolsó héten jöhet a szemöldök szedés, festés, a szempillafestés, illetve a szálas szempillahosszabbítás is.

Fotó: Hornyák Emőke

Relaxálj!

Az esküvő előtti napon - ha van rá időd -, iktass be egy hatóanyagos, relaxáló arc- és dekoltázs masszázst! Így tutira a legjobb formádat fogod hozni és a sminkesnek is könnyebb dolga lesz.

Make-up és a színek

Egy jó sminknek elsősorban a menyasszony külsejével és személyiségével kell összhangban lennie, azonban még harmonikusabb lesz az összkép, ha az esküvő színeit, kiegészítőit is figyelembe veszitek. Érdemes olyan színt választani, ami passzol az esküvő témájához és a kiegészítőkhöz is.

Fotó: Berki Mia Professional Makeup Studio

Teszteld a sminket!

A menyasszonyi sminkeknél fontos, hogy készítess próbasminket is. Ezt érdemes összekötni valamilyen alkalommal – például lánybúcsúval –, hogy leteszteld mennyire tartós, illetve, hogy tényleg jól érzed-e magad benne. Ha bármi problémád, észrevételed van, esetleg változtatni szeretnél a kreáción, mindenképpen szólj a szakembernek, hiszen még időben vagytok és mind a kettőtöknek érdeke, hogy elégedett legyél.

közösség

további frisss

lap tetejére