Így ápold ősszel a hajad!

vkriszti • 2014. november 05., szerda •
A hirtelen bekövetkezett hideg idő a hajadat is megviseli, ezért ilyenkor még jobban oda kell figyelni annak ápolására. Az őszi hajápolás keretében védelmet kell nyújtani, de nem csak a hajnak, hanem a fejbőrnek is.
Így ápold ősszel a hajad!

Az őszi hajmosás aranyszabályai:

Ősszel és télen ne mossuk túl sűrűn hajunkat. Természetes, hogy nőként minden nap tökéletes megjelenésre vágysz, de ősszel és télen a természetes hajzsír védelme szükséges az évszak által okozható károsodások miatt. Ha tehetjük, csúsztassuk el egy nappal a hajmosást, így előbb-utóbb magától is kevesebb zsírt termelnek majd faggyúmirigyeink. Ősszel és télen egyáltalán nem jó ötlet hagyni magától megszáradni a hajunkat, sőt alaposan át kell szárítani és a legjobb, ha nem indulunk el egyből utána, hogy meg ne fázzon a fejbőrünk.  Ha helyesen mosol hajat, akkor a hajad is kevésbé lesz zsíros, aminek az alapja az, hogy a sampont nem a hajra viszed fel, hanem a tenyeredben habosítos fel és utána kerül a fejbőrre tarkótól homlok felé haladva.

A haj ápolása:

A nyáron még jól jöttek az uv- védelmet nyújtó hajápolási termékek, de ideje váltani. Az ősszel már mélyebb és intenzívebb ápolásra van szükség, mely vitaminokban és jótékony olajokban gazdag. Szánjunk időt hajunk ápolásra és ne legyünk restek hajpakolásokat alkalmazni és kivárni a megfelelő hatóidőt a tökéletes hatás érdekében. Az adottságokhoz igazodó specifikus ápolás nagyon fontos, tehát egy zsíros hajat nyilván nem szabad tovább terhelni egy nagyon olajos készítménnyel. 

Belülről is ápold a hajad!

Nem csak kívülről, hanem belülről is lehet táplálni, és érdemes is a szépségünket, amelynek meghatározó része a hajunk. Táplálék kiegészítők, vitaminok és egészséges, valamint helyes táplálkozással lehet hajunkat belülről támogatni, hogy irigylésre méltóan szép legyen. A  B, C és E vitaminok a legfontosabbak a haj egészségének szempontjából, így ezeket kell valamilyen formában bevinni a szervezetbe. A cink számos enzim aktiválója, ezáltal fejti ki hatását a bőrre, hajra és a körmökre is, valamint a  haj növekedését és az új hajsejtek képződését serkentheti, ezért ennek bevitele is ajánlott. Természetes cinkforrások: sörélesztő, friss osztriga, hús, tojás, sajt, zabpehely.

(Fotó: sparklewomen.com)

közösség

további frisss

lap tetejére