Ifjú sólymok és a nagy profik

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 20., kedd •
Egykori és jelenlegi Falco-játékosok, Perl Zoltán, Váradi Benedek és Simon Kristóf kedden meglátogatták a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület által szervezett napközis sporttábort. Mi sem hiányozhattunk.
Ifjú sólymok és a nagy profik

Tágra nyílt szemekkel fogadták a 8-13 éves srácok és lányok a kiváló kosárlabdázókat, sokan tudták a táborlakók közül, hogy a hétvégén bajnoki döntőt játszottak a sárga-feketék és ezüstérmet szereztek Váradiék.

A tábor                                                                                                                        A szervezőktől megtudtuk, hogy a Szombathelyi Ifjú Sólymok 7-14 éves korú fiúk és lányok részére két turnusban szervezte meg a foglalkozásokat a gyerekeknek. Az első turnus június 19-én kezdődött és június 23-ig tart. A gyerekek már reggel fél 8-ra érkezhetenek és egészen délután fél 5-ig maradhatnak, közben természetesen meleg ebédet biztosítanak számukra. 

Szarka Zsuzsanna táborvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy azoknak, akik már jártak edzésekre, a tudásuk megerősítésében, akik még csak most szeretnének megismerkedni a sportággal, azoknak az alapok tanulásában, a felzárkózásban segítenek. 
A gyerekeket tudásuknak megfelelő csoportokba osztottuk be. Általános ügyességfejlesztés, koordinációs képességfejlesztés, labdás ügyességfejlesztés, technikai képzés, játékok, versenyek, filmek megtekintése, találkozó profi sportolókkal, és sok más érdekes foglalkozás szerepel a programjainkban. Ezen a héten 44 gyermekkel foglalkozunk, közöttük a teljesen kezdő, de a visszatérő, több év óta kosárlabdázó gyermek is előfordul. A legfiatalabb 2009-es, a legidősebb pedig 2004-es születésű.

A táborban a játékon és a technikán van a lényeg, de az sem mellékes, hogyan kell viselkedni a közösségben, egy ebédlőben. Igyekszünk fegyelemre is nevelni, de az az igazság ez a csoport nagyon jó összetételű, semmi gondunk nincs – fogalmazott kérdésünkre a táborvezető.  

A sárga-feketék
Kedden híres sportolókkal találkoztak a kosárlabda legifjabb szerelmesei, Váradi Benedek, Simon Kristóf és Perl Zoltán látogatott el a táborba és válaszolt az elején még kicsit megilletődött gyerekek kérdéseire.

Megtudhattuk mindhárom sportolóról, hogy mikor és miért éppen a kosárlabdát választották gyermekkorukban, de azt is, hogy mit éreznek akkor, amikor a magyar válogatott címeres mezét húzzák fel és éneklik a Himnuszt.

Perl Zoltán elmondta, hogy a sportolás mellett a tanulás is nagyon fontos, azt kérte az ifjú kosárlabda-palántáktól, hogy tanuljanak meg minél hamarabb és minél jobban angolul, hogy minél előbb kitáruljon számukra is a világ.

Váradi Benedektől pedig azt tudtuk meg, hogy pár éven belül majd szeretné kipróbálni magát egy erős nyugat-európai bajnokságban. Amikor pedig a példaképekről érdeklődtek a srácok, Pankár Tibor, Kálmán László, Stepehen Curry és James Harden neve is elhangzott. 

Szerdán a kalandvárosba kirándulnak az ifjú sólymok, délutánonként filmnézés és csapatépítő társasjátékok várnak a srácokra és lányokra, pénteken pedig csapatépítő közös jamboree, izgalmas játékos vetélkedő zárja a kosártábort. 

A 2. turnust június 26-től 30-ig szervezik meg. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére