Húsz éve Lukácsházán: nyílt napot és családi programot szervezett a SCHOTT Hungary Kft.

SzR-HCs • 2015. július 18., szombat •
A SCHOTT Hungary Kft. 20 év óta most először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A pénteki nyílt nap után, szombaton a gyár dolgozói részére családi nap megszervezésével kedveskedett a cégvezetés.
Húsz éve Lukácsházán: nyílt napot és családi programot szervezett a SCHOTT Hungary Kft.

Nyílt nap

Péntek délután, a SCHOTT Hungary Kft. telephelyén, nyílt napon nyerhetett betekintést minden érdeklődő az üveggyártás rejtelmeibe. Aki kíváncsi volt arra hogyan, milyen technikával, milyen gépeken készülnek az ampullák, karpullák, üvegcsék, most lehetősége volt bepillantani a kulisszák mögé.
A cég nagyon ritkán enged betekintést a gyártás folyamatába, így pénteken kivételesen szerencsések voltak azok, akik a hőség ellenére is vették a fáradságot, és ellátogattak Lukácsházára. 

A majd 300 érkező vendég közül sokaknak helyben dolgozik férje, lánya, unokája, de „külsősök” is érkeztek szép számmal a meghirdetett nyílt napra. Jöttek többek között Bükről, Kőszegről, Szombathelyről, Sárvárról, de akadt, aki rokona munkahelyét egyenesen Budapestről jött megtekinteni.


A szigorú szabályokat betartva védőfelszerelésben, szemüvegben léphettek csak be az érdeklődők a csarnokba, ahol kis csoportokban vezették körbe a vendégeket. A körülbelül 40 perces túra után kvízt is tölthettek ki a hallottak alapján a vendégek, a nyeremény egy értékes SCHOTT ajándékcsomag volt, ám senki nem távozott üres kézzel, hiszen a nagyobbak könyvet, a kicsik pedig bögrét, tollat, vagy éppen lufit kaptak.


A nyílt nap azért is volt különösen érdekes, mert a gyár 20 év óta most először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Családi nap

A szombati családi napon a Holdfény Liget valamennyi szolgáltatását igénybe vehették a gyár dolgozói és családtagjai. Minden korosztály megtalálhatta a maga számára legkedvesebb elfoglaltságot, hiszen a vízi-buborék, a drótkötélpálya, a quad, a körhinta, az óriáscsúszda, a lovaglás és az íjászat is kellemes kikapcsolódást biztosított. Emellett a karikaturista és a különböző egészségügyi szűrővizsgálatok is számos érdeklődött vonzottak.

   

Christoph Döppes, a SCHOTT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója honlapunk kérdésére elmondta, hogy a 20 éve Lukácsházán üzemelő cég napjainkban folyamatos kihívások előtt áll, mind a kapacitás, mind a létszámbővítés terén. 
A mostani családi nap célja pedig nem volt más, mint, hogy minél jobban megismerjék a kollégák egymást, illetve, hogy kiváló hangulatban szórakozzanak. Úgy gondolom, hogy a munka mellett a szociális komponens nagyon fontos, ezért is szerveztük meg idén is – tette hozzá Christoph Döppes.  

Varga Zoltán, a gyár HR vezetőjét is megkérdeztük. Ő úgy fogalmazott, hogy a SCHOTT Hungary Kft. minden évben szeretne a dolgozók családtagjainak önfeledt kikapcsolódást nyújtani, amit idén egy egészségnappal, egészségügyi szűrővizsgálatokkal párhuzamosan rendeztek meg. 
Van létjogosultsága a rendezvénynek, hiszen a munkaerő körében rendkívül népszerűek az ilyen programok, ezért a tervek szerint jövőre is megrendezik majd – fűzte hozzá a HR vezető. 

A családi nap este egy zártkörű, csak a dolgozók számára szervezett fesztiválhangulatú programmal ér véget, melyen a finom vacsora elfogyasztása után a Mega Zenekar szolgáltatja majd a bulizenét. 

A frisss.hu Kiss Enikőtől, a családi napnak otthont adó Holdfény Liget Telekaland Kft. értékesítési vezetőjétől megtudta, hogy a lukácsházi gyár szombati családi napjára mintegy ezeregyszáz vendég látogatott ki. Így nem volt csoda, hogy a főzőverseny nagyon népszerű volt. 


     

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére