Hogyan álljunk az oltár elé 2017-ben? - Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrásszal beszélgettünk

Szerző: frisss.hu/Frisss FM 97.7 - Fotó: Frisss FM/Facebook • 2017. augusztus 02., szerda •
Ezzel a pár tippel még simábban mehet a nagy nap!
Hogyan álljunk az oltár elé 2017-ben? - Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrásszal beszélgettünk

A legtöbb nő, már gyerekkorában kitalált minden apró kis részletet arról, hogyan zajlana élete nagy napja. Milyen lesz az esküvői ruhája, a haja, a dekoráció, meghívó és még sorolhatnánk. Legfeljebb csak azt nem tudtuk még, kivel állunk majd oltár elé. Hogy ezeket az elképzeléseket egy kicsit a mai trendekhez tudjuk igazítani, segítségünkre volt Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrász, akivel a Frisss FM 97.7 munkatársa készített interjút.   

Milyen a 2017-es trend? 

Érdekes, hogy az új fazonok mellett megmaradtak a klasszikus formák is. Ezen a téren hódít az 1920-as évek „Nagy gatsby-stílusa”, a bohókás, romantikus fazonok. Emellett előtérbe kerültek a szexi, csipkés, fehérnemű hangulatot idéző ruhák is. Nagyon népszerűek a hercegnős kreációk finoman kidolgozott, szexi dekoltázzsal, illetve ezek kombinációja csipkével.  

Mit tehet az, aki nem engedheti meg magának a legújabb fazonokat? 

Szinte minden ruhakölcsönzőben megtalálhatóak a legmenőbb esküvői ruhák, de ha valaki ezek közül nem tud egyet sem anyagilag vállalni, akkor vissza lehet nyúlni egy 2014-es modellekhez is. Szerencsére mindig visszaköszönnek a klasszikus anyagok. Másrészt, ha a menyasszony gyerekkorában már elképzelte milyen ruhában szeretne férjhez menni, akkor ezt az örömöt hagyjuk meg neki. Tehát, ha ő egy korábbi modellt választ, ebben érzi jól magát, ez passzol a személyiségéhez, akkor nem az aktuális trenden fog múlni a nagy nap... 

Milyen hajat célszerű készíttetni, illetve melyek mennek idén a legjobban? 

Idén leginkább a kibontott, laza, finom, tengerparti hullámok hódítanak. Ennek annyira nem örülök, mert könnyen tönkre mehet a frizura attól függően, hogy esik-e az eső, milyen a páratartalom és a haj minősége. Nem rossz frizurák, de ezeket inkább hagyjuk meg azoknak, akinek alapból is megtartja a haja a hullámot. Ez fordítva is igaz, amikor valakinek hullámos a haja, de egyeneset szeretne. Megvannak azok a termékek, amikkel ez hosszabb távon lehetséges, de ha egy nagyon jó, pörgős lakodalomról van szó, akkor a gondosan elkészített frizkó könnyen elcsúszhat az este folyamán. Nem véletlenül találták ki ezekre az alkalmakra régen a tűzött frizurákat vagy a kontyokat.

Mennyi hajpróbát érdemes tartani az esküvő előtt?

Azt tanácsolom a menyasszonyoknak, hogy négy-öt próbára nyugodtan menjenek el az esküvő előtt.
 

közösség

további frisss

lap tetejére