Hogy készülnek a karácsonyra a vasi sportolók?

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté, Haladás.hu, Facebook • 2016. december 23., péntek •
A lányok kiélhetik szenvedélyüket a konyhában, míg a fiúk az ajándékok beszerzésén tevékenykednek.
Hogy készülnek a karácsonyra a vasi sportolók?

Nagyon rosszul hiszi a többség, hogy a sportemberek csak egy területen képesek kimagasló teljesítményt nyújtani. Ugyanolyan odafigyelést követel meg a karácsonyi menü elkészítése, mint a meglepetések megvásárlása és becsomagolása. Megkérdeztünk 5 vasi sportembert, hogy ők hogyan készülnek az elkövetkezendő napokra.

Gusztafik Lilla, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület tehetséges irányítóját nem kímélték idén sem az ellenfelek. A kisebb-nagyobb sérülések dacára így is csapata egyik legjobbja volt. Most viszont lecseréli jól megszokott dresszét, hogy pár napra köténybe bújjon és úgy készüljön a szeretet ünnepére:

Számomra a karácsony a legkedvesebb, ami a szívemhez leginkább közel áll. Ilyenkor kicsit többet lehetek a családommal, szeretetteimmel, s hosszú idő után érezhetem az otthon melegét. Bevallom, őszintén ezt már nagyon várom! Szerencsére túl vagyok az ajándékok vásárlásán, pedig ez korábban nem így volt. Általában mindig az utolsó pillanatokra hagytam mindent, de most elhatároztam, hogy változtatok ezen a rossz szokáson.  Már december elején beszereztem a szeretteimnek az ajándékokat, igaz a csomagolás még várat magára, de úgy érzem a nehezén túl vagyok. Az iskolában a vizsgáimat januárra tettem, így a két ünnep között muszáj lesz egy picit tanulnom is. Szeretnék persze a családommal, a párommal is együtt tölteni egy kis időt! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelt ez az év is! Nincs más hátra mint, hogy ezúton kívánjak mindenkinek békés, boldog karácsonyt!

 

Halmos Máté ismét zöld-fehér szerelésben játszik, pedig korábban megfordult a szombathelyi futsalos a Göcsej együttesében is. Az érett teremlabdarúgó is nagyon várja az ünnepeket és talán titokban valamilyen meglepetéssel is készül szerettei számára:

Sajnos felemásra sikeredett eddig a szezonunk, pedig lényegi változás nem történt a keretben. Hiába játszunk meggyőzően a mezőnyben, ha képtelenek vagyunk gólra váltani a helyzeteket. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell és akkor még odaérhetünk a felsőházi rájátszásba. A karácsonyt természetesen én is várom és igyekszem meglepni a családom. Levetítem nekik az idei szezonban lőtt góljaimat összesítő kisfilmet. Természetesen ez csak vicc volt, hiszen nincs semmilyen ünnepi rítusom. Együtt töltjük a családdal a karácsonyt és nagyokat eszünk, jókat nevetgélünk. Szerintem erről szól a szeretet ünnepe!

 

Remek esztendőt zártak a Haladás VSE-Sportiskola röplabdázói is. Az előző szezonban utcahosszal nyerték meg a bajnokságot és a nyáron átalakult együttes idén is esélyes arra, hogy megszerezzék a legfényesebb medált. Farkas Barbara is nyugtával dicséri az esztendőt, őt is az ünnepi készülődés közben csíptük el:

Ahogy mindenki, úgy én is a családommal, barátommal fogom az időm javarészét eltölteni. Szerencsére ilyenkor van egy kis szünet az edzéseket illetően, persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen leállnánk. A tanulás és a tréning ilyenkor kibővül az otthoni teendőkkel is, nagyon szeretek segíteni édesanyámnak a karácsonyi sütés-főzésben. Leginkább a hagyományos ünnepi menüt készítjük és természetesen süteményekkel is meglepjük a fiúkat. Az ünnepi összejövetelekben azt szeretem leginkább, hogy mindig előkerülnek a régi sztorik, amelyeken jókat derülünk. Végre a televízió elé is be tudunk feküdni és jöhetnek az esti, családi filmezések. Ami az ajándékokat illeti, igyekszem mindenkinek egyedi, kreatív meglepetéssel kirukkolni, de maradjon titok kinek, mit szánok, nehogy a Frisss.hu buktasson le pont az ünnepek előtt.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás remekül teljesített az őszi szezon elején. Sajnálatos, hogy a hajrá nem sikerült túl jól, ami nem is csoda, hiszen több kulcsjátékos is sérüléssel bajlódott. Ennek ellenére sokkal rosszabb lehetett a pálya széléről nézni a társak játékát. Jánvári Gábor a zöld-fehér védelemből dőlt ki a szezon kezdete előtt. A közel egy éves kihagyás féltávjánál kérdeztük a bekket a karácsonyi emlékeiről:

Nagyon örülök, hogy jól szerepelnek a fiúk a bajnokságban. Egyedül a sérülésem miatt voltam szomorú, de optimistán tekintek a jövőbe. Most már szép fokozatosan terhelhetem a lábam, de hosszú út vár még rám. Amikor szóba kerül a karácsony, mindig a gyerekkorom jut eszembe. A közös vacsorázások, hatalmas beszélgetések és természetesen a családi körben eltöltött Szentesték. Nagyon jó érzéssel tölt el visszagondolni erre az időszakra és felnőttként is átélni ezeket. Az ajándékozást illetően mindig gondban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy kinek mit vegyek!? Emiatt  az utolsó pillanatra hagyom a vásárlást, persze sok más emberhez hasonlóan. 

 

Márkus Dalma nem tud teljesen elszakadni hivatásától. Egyfelől a tanulmányai miatt sem lazíthat, másfelől a Haladás VSE kézilabdázója a téli szünet során sem pihen. Milyen is lehet egy hálóőr élete? Ha nincs épp mérkőzés vagy edzés, nyitott szemmel jár-kel a városban, hogy igazán különleges ajándékkal rukkoljon ki:

A bajnokság szünetel, de nekem sajnos nem sok időm volt eddig a karácsonnyal foglalkozni. A mérkőzések és edzések mellett leginkább a tanulás az, ami kitölti az időm. Ettől függetlenül nyitott szemmel járom a világot, hogy megtaláljam a legjobb ajándékot szeretteim számára. Nekem nagyon fontos, hogy kinek mit veszek, mert tavaly sajnos nem sikerült beszereznem a tökéletes meglepetéseket. Így kellemetlen helyzetbe hoztam magam, amit idén nem szeretnék átélni. Nagyon szeretem egyébként, hogy ilyenkor a családommal is több időt tölthetek el, illetve az ünnepi kosztnak is engedni fogok. Persze ennek mi a vége? Néhány plusz kiló és januárban jöhet a kemény alapozás…

közösség

további frisss

lap tetejére