Hangoskönyvet adtak ki az ünnepi könyvhétre

szróbert • 2014. június 12., csütörtök •
Az idei könyvhét tiszteletére a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség, az Oladi LISZI Iroda, a CREDO Rádió közös szervezésében szombathelyi írók-költők verseiből, prózai írásaiból készített hangoskönyvet. A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a tizenkét alkotó saját prezentálásban, önkéntes munkával mondta fel a műveket a hanghordozóra.
Hangoskönyvet adtak ki az ünnepi könyvhétre

A hangoskönyvet június 12-én egy sajtótájékoztató keretében adták át Oladon, a LISZI Irodában a szombathelyi intézmények vezetőinek, ezzel is segítve, színesítve a lakók, a tagok kulturált szórakozását, művelődését. Az oladi beszélgetés keretében Gregersen-Labossa György lelkész elmondta, hogy a projekt keretében olyan programokat sikerült már elindítani, melyekkel az emberek egymással újra kapcsolatba kerülhetnek. 
A lelkész azt is közhírré tette, hogy a CREDO kisközösségi rádió augusztusban indul el, és olyan médiummá kívánják tenni, mely az itt élő emberekről, az itt élő emberekért működhet.    
Rettegi Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy januárban indult be ,,az új közösségekért a lakótelepen" elnevezésű projekt, mely a közösségépítést tűzte ki célul.

Ez a nap is fontos állomása ennek a projektnek, hiszen a könyvtár felolvasó délutánja, illetve a hanghordozó is a könyvhét részeként illeszkedik ebbe a programba. Szerintem nincs vége az irodalomnak, hiszen lám egy CD is lehet a literatúra modern megjelenítője - tette hozzá a város vezetése nevében felszólaló képviselő. 

Mi csak a magot akarjuk elültetni – emelte ki Lovas Tibor, a projekt vezetője, aki a frisss.hu-nak a helyszínen azt is elárulta, hogy az oladiak ezzel a hangoskönyvvel csatlakoztak az idei ünnepi könyvhéthez.

A város kulturális életének érdekes színfoltja lehet ez a hanghordozó, melyre közel nyolcvan órányi hanganyagot mondott fel tizenkét szombathelyi író és költő - emelte ki Lovas Tibor. 

Ezután a hangoskönyv egyes részleteit is bejátszották, majd kötetlen beszélgetést folytattak. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére