Hétvégén még lubickolhat, aztán hétfőn már nem nyit ki a Fedett uszoda

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. június 17., péntek •
Eljött a pillanat, amikor megkezdődhet a szombathelyi Fedett uszoda részleges rekonstrukciója, ezért június 19-én, vasárnap 18 órakor bezár és előreláthatóan őszig már nem fogad látogatókat a sportlétesítmény. A Termálfürdő sem nyit ki a nyáron.
Hétvégén még lubickolhat, aztán hétfőn már nem nyit ki a Fedett uszoda

A júniusi közgyűlésen is elhangzott, hogy az utolsó akadály is elhárult, így a következő 14 hónapban TAO-beruházás keretében létrejöhet az új sportlétesítmény, illetve megtörténhet a Fedett Uszoda részleges felújítása is.


A Fedett Uszoda június 19-én 18 órakor valóban bezár, majd megkezdődik a felújítás, ami az idei esztendő utolsó negyedévében ér véget, ezt követően pedig újra megnyitjuk a jelenlegi 50 méteres medencét a vizes sportok szerelmesei előtt – tájékoztatta a Frisss Médiát Kántás Zoltán, az uszoda igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a rekonstrukcióval párhuzamosan, a TAO-nak köszönhetően, közvetlenül a meglévő medence szomszédságában megkezdődik az új 33,33 méteres úszómedence építése is.

Az új létesítmény, a TAO-beruházás keretében elsősorban az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) érdekeit szolgálja majd, ami azt jelenti, hogy 21 méter széles és 33, 33 méter hosszú medence épül fel, illetve ennek infrastruktúrája is megvalósul. 
Megtudtuk, hogy a Fedett Uszoda esetében elsősorban épületszerkezeti felújításról van szó, amelynek a teljes tetőcsere, a tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje és a homlokzati szigetelés a lényege. 

Kántás képviselőtől azt is megtudtuk, hogy a vízilabda mérkőzések hagyományosan az 50 méteres uszodában lesznek ezután is megrendezve, így teszik lehetővé, hogy ez idő alatt sem kell bezárni az uszodát, hiszen a másik medence állandóan közönség rendelkezésére áll majd. 

A 2,2 milliárd forintos összköltséggel megvalósuló beruházásról - reményeink szerint - a várható fejlesztéseket követően már pozitív információnk lesznek és tiszta képet kapunk a Fedett Uszoda teljes felújításáról, ami a TAO-beruházás után meg is kezdődhet – tette hozzá a Frisss FM-nek nyilatkozó Kántás Zoltán igazgató, önkormányzati képviselő, aki még azt is elmondta, hogy a műszaki okok és a vendégek kényelme miatt a Termálfürdő is zárva lesz idén nyáron. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére