Hernádi Judit lesz az idei Karneválszínház fő attrakciója

frisss.hu. Fotó: origo.hu • 2015. június 30., kedd •
Idén nem a Weöres Sándor Színház produkciója lesz majd látható.
Hernádi Judit lesz az idei Karneválszínház fő attrakciója

 

A Weöres Sándor Színház honlapján botlottunk abba az információba, hogy az idei Karneválszínházban - Mary Orr: Mindent Éváról című darabja - az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékaként lesz látható. Az utóbbi években megszokott volt, hogy a kedvelt nyári játékot a WSSz színészei játsszák, az idén ezek szerint nem.

Az indok egyszerű: kirívóan sok bemutatót láthat évad közben a nagyközönség, a színészek leterheltek, így a nyarat használják feltöltődésre, ezért döntött a színház arról, inkább vendégprodukcióval veszik le a terhet a vállukról. Az is szempont volt, hogy a Budapesten játszó, országosan ismert színészeket évad közben nehéz Szombathelyre csábítani, a karneválszínház viszont remek alkalom.

A publikumnak azonban egy szava sem lehet, neves színészgárda érkezik Szombathelyre: Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Egri Márta, Mészáros Máté, Szikszai Rémusz, Márton András, Bercsényi Péter és Rujder Vivien.

A darabról:

A lelkes színházrajongó, Eva Harrington kitartóan minden este ott várja kedvenc színésznőjét, Margót a művészbejárónál. Egy nap szerencséje lesz, bejuthat a vágyott szentélybe, a nagy színpadi sztár öltözőjébe, és megismerheti a színház bennfenteseinek világát, az ünnepelt sztárt, a népszerű házi szerzőt, a rettegett kritikust, és Thália szentélyének többi szereplőjét. Röpködnek a szellemességek, fergeteges komédia kerekedik, ám ez a játék nem csak játék. Sokkal több annál. A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.

Pelsőczy Réka rendezése augusztus 15-től lesz látható a Megyeháza udvarán. Jegyeket már lehet vásárolni online, vagy augusztus 3-tól a színház Király utcai jegyirodájában.

közösség

további frisss

lap tetejére